Pochettino springt in de bres voor bekritiseerde Vorm

Pochettino springt in de bres voor bekritiseerde Vorm

22 april 2018 – Mauricio Pochettino is het niet eens met de kritiek die Michel Vorm zaterdag over zich heen kreeg na de uitschakeling van Tottenham Hotspur in de FA Cup. De Nederlandse doelman kon doelpunten van Alexis Sanchez en Ander Herrera niet voorkomen, waardoor Manchester United met 2-1 won. Pochettino neemt na het mislopen van de finale zijn tweede doelman in bescherming.

Het doelpunt van Sánchez was Vorm niet aan te rekenen, maar de 2-1 van Herrera leek wel houdbaar voor de 34-jarige keeper. "Michel Vorm verdiende het om te spelen en ik ben tevreden over hem, want ik vind dat hij goed speelde", aldus Pochettino tijdens de persconferentie na afloop van de halve finale in de FA Cup. "Het gaat niet om één speler of het spelen met elf verschillende spelers. Dat is niet hoe ik denk. Ik ben blij met ons optreden en onze inzet. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, ik denk zelfs dat we wat beter waren. We waren er dichtbij, maar niet dichtbij genoeg om te winnen."

Vorm is bezig aan zijn vierde seizoen bij Tottenham Hotspur en moet het ook deze jaargang doen met een reserverol. Het optreden in de halve finale van de FA Cup was mogelijk Vorms laatste wedstrijd in het shirt van Tottenham Hotspur. De doelman beschikt over een aflopend contract in Londen. De Spurs spelen dit seizoen nog vier competitiewedstrijden, maar naar verwachting zal Hugo Lloris die duels onder de lat staan.

gerelateerd