Belangrijke rol Cillessen: "Het geeft een extra ontlading"

22 april 2018, 08:33

Net als vorig seizoen veroverde Jasper Cillessen zaterdagavond de Copa del Rey met FC Barcelona. De Nederlandse doelman had een belangrijk aandeel in de bekerwinst: hij hield zijn doel schoon en leidde met een lange pass het openingsdoelpunt in tegen Sevilla. Na de vroege 1-0 liepen de Catalanen uiteindelijk uit naar 5-0.

Na iets minder dan een kwartier spelen werd de score geopend in Madrid. Cillessen werd onder druk gezet en plaatste de bal achter de verdediging van Sevilla, waardoor Coutinho een vrije doortocht kreeg. De Braziliaan legde terug op Luis Suárez, die van dichtbij de 1-0 binnenprikte. "We wisten dat ze hoog druk zouden zetten, waardoor er ruimtes achter zouden vallen. Dan moet je de bal erachter kunnen leggen", beschrijft Cillessen de openingstreffer tegenover FOX Sports. Zijn aandeel in het doelpunt gaf de doelman een goed gevoel. "Het geeft een extra ontlading."

De 29-jarige keeper had niet verwacht dat Sevilla in de finale zou worden omver geblazen. "Ik ging ervan uit dat het een lastige avond zou worden. Met rust stonden we 3-0 voor, dan ga je wel lekker de kleedkamer in", vervolgt Cillessen. De finalewedstrijd was voor de keeper zijn tiende optreden dit seizoen. Zijn reserverol accepteert hij. "Het is niet ideaal, want ik wil iedere wedstrijd spelen. Maar ik ken mijn situatie hier en daar heb ik vrede mee. In de wedstrijden die ik mag spelen, laat ik het zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen