Barcelona laat niks heel van Sevilla in Copa del Rey-finale

21 april 2018, 23:48   Bijgewerkt: 22 april 2018, 09:24

FC Barcelona heeft zaterdagavond beslag gelegd op de Copa del Rey. In Madrid gaven de Catalanen een masterclass voetbal. Het werd maar liefst 5-0. Jasper Cillessen begon in de basis en was zelfs betrokken bij de openingstreffer.

Barcelona begon uitstekend aan de bekerfinale en kwam dan ook al na veertien minuten op voorsprong. Na een geweldige pass van Cillessen op Philippe Coutinho vond de Braziliaan Luis Suárez, die voor de 0-1 tekende. Na een half uur verdubbelde Barcelona de score. Na een mooi hakje van Jordi Alba was nu Lionel Messi het eindstadion. Het werd zelfs nog 0-3 voor rust. Suárez bekroonde een mooie dribbel met zijn tweede van de avond.

{image[325637][right-half][]}Ook na rust ging Barcelona verder waar het gebleven was. Andrés Iniesta bekroonde zijn fantastische spel in de eerste helft met een doelpunt: 0-3. Kort daarna was ook de vierde Barcelona-treffer een feit. Na een goede voorzet van Messi omspeelde Iniesta de Sevilla-doelman en maakte zijn tweede van de avond. Sevilla was nog dicht bij de 1-4. Sandro had zijn medespelers voor het uitzoeken, maar besloot voor eigen succes te gaan. Cillessen bracht vervolgens redding op zijn inzet.

Aan de andere kant was het wel raak. Coutinho zag in eerste instantie zijn doelpunt afgekeurd worden omdat er al was gefloten voor een strafschop. Coutinho mocht daarna zelf aanleggen vanaf elf meter en faalde niet. Een mooi moment volgde nog in de slotfase. Toen Iniesta naar de kant werd gehaald kreeg hij niet alleen een daverend applaus van de Barcelona-fans, maar ook van de supporters van Sevilla. Er werd daarna niet meer gescoord waardoor het bij 5-0 bleef. Voor Barcelona was het de vierde keer op rij dat de club de Copa del Rey in de wacht sleepte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen