Dortmund overklast Leverkusen in gevecht om CL-ticket

21 april 2018, 20:38

Borussia Dortmund heeft zaterdagavond zeer goede zaken gedaan tegen Bayer Leverkusen. In eigen huis werd maar liefst een 4-0 overwinning geboekt. Daardoor neemt Dortmund de derde plaats over van Leverkusen en doet de club goede zaken in strijd om plaatsing voor de Champions League.

Jadon Sancho opende al na dertien minuten spelen de score voor Dortmund. Daarmee maakte de achttienjarige Engelsman zijn eerste doelpunt voor de Duitse club. Kort voor rust had Dortmund de kans om de score verder uit te breiden toen de bal op de stip ging. Marco Reus miste echter vanaf elf meter. Even daarvoor had de video-arbiter al een doelpunt van de aanvoerder afgekeurd.

Tien minuten na rust was het wel raak voor Reus. Een schot van Mario Götze werd nog gekeerd, maar in de rebound was het wel raak. Zo verdubbelde Reus de score. Het werd nog erger voor Leverkusen, want een paar minuten later stond het 3-0 dankzij een treffer van Maximilian Philipp. Ongeveer tien minuten voor tijd zorgde de tweede van Reus voor de 4-0 eindstand.

Dortmund doet daarmee goede zaken en neemt de derde plaats over van Leverkusen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu drie punten. Het verschil tussen Dortmund en nummer twee Schalke 04 is één punt. Schalke heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen