Wolverhampton kampioen, Sunderland degradeert opnieuw

21 april 2018, 18:29   Bijgewerkt: 21 april 2018, 18:39

Wolverhampton Wanderers heeft zich zaterdagavond tot kampioen van het Championship gekroond. De titel werd binnengehaald nadat er een ruime 0-4 zege werd geboekt op Bolton Wanderers. De club was al wel zeker van promotie naar de Premier League.

Bolton Wanderers - Wolverhampton Wanderers 0-4

Wolverhampton wist wat er op het spel stond en stond bij rust al met 0-2 voor dankzij doelpunten van Barry Douglas en Benik Afobe. Na rust ging de ploeg verder waar het gebleven was. Via Diogo Jota werd het kort na rust 0-3 en in de slotfase kreeg Wolverhampton ook nog een strafschop toegewezen. Zo bepaalde Conor Coady de eindstand vanaf elf meter op 0-4. Door de klinkende overwinning kroonde Wolverhampton zich tot kampioen.

Sunderland - Burton Albion 1-2

Sunderland degradeerde zaterdag voor het tweede seizoen op rij. Door de 1-2 nederlaag thuis tegen Burton Albion degradeerde de club naar de League One. Vorig seizoen zakte Sunderland af van de Premier League naar het Championship. Patrick McNair zette Sunderland nog wel op voorsprong, maar in de slotfase scoorde Burton tweemaal via Darren Bent en Liam Boyce.