HSV mag blijven hopen, Hoffenheim vernedert Leipzig

21 april 2018, 17:47

Hamburger SV heeft de reddingsboei weten te grijpen in de strijd tegen degradatie. In eigen huis werd Freiburg met 1-0 verslagen. Daardoor bedraagt het verschil tussen beide ploegen nu vijf punten, met nog drie wedstrijden te gaan.

Hamburger SV - Freiburg 1-0

HSV had het in de eerste helft aan doelman Julian Pollersbeck te danken dat het niet op achterstand kwam. Hij voorkwam meerdere malen een doelpunt van Freiburg. Na rust bleek pas echt hoe belangrijk die reddingen waren, toen HSV op voorsprong kwam. Lewis Holtby omspeelde enkele tegenstanders en schoot zo de openingstreffer binnen.

Met nog ongeveer twintig minuten moest Freiburg verder met tien man na een rode kaart voor Caglar Soyuncu. Dat zorgde voor opluchting bij HSV, dat er vervolgens in slaagde om de zege over de streep te trekken. In de laatste drie wedstrijden van het seizoen heeft HSV een wonder nodig om in de Bundesliga te blijven. De club speelt nog tegen Wolfsburg (uit), Eintracht Frankfurt (uit) en Borussia Mönchengladbach (thuis).

Hannover 96 - Bayern München 0-3

Kampioen Bayern München boekte op bezoek bij Hannover 96 een eenvoudige 0-3 overwinning. Alle doelpunten vielen na rust. Thomas Müller opende na 57 minuten spelen de score. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen werd het via Robert Lewandowski. Het slotakkoord was vervolgens voor Sebastian Rudy. Met nog één minuut officiële speeltijd te gaan, maakte hij er 0-3 van.

RB Leipzig - Hoffenheim 2-5

Hoffenheim heeft zaterdagmiddag in een rechtstreeks duel om de vijfde plaats een klinkende overwinning op RB Leipzig geboekt. Het werd maar liefst 1-5 voor de bezoekers. Daarmee neemt Hoffenheim de vijfde plaats, die goed is voor rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase Europa League, over. Bij rust stond Hoffenheim al op een 0-3 voorsprong dankzij treffers van Mark Uth, Serge Gnabry en Pavel Kaderabek. Na rust kreeg Leipzig direct nog een tegenvaller te verwerken toen Emil Forsberg direct rood kreeg.

Met tien man kwam Leipzig nog terug tot 1-3, dankzij Naby Keita. Binnen een minuut was de marge echter alweer drie toen Uth zijn tweede van de middag maakte. Via Lukas Rupp werd het ook nog 1-5. Twee minuten voor tijd deed Dayot Upamecano nog iets terug voor Leipzig, waardoor de eindstand op 2-5 kwam.