Hofland bijzonder trots op Fortuna Sittard: "Het leeft weer"

20 april 2018, 23:38

Kevin Hofland is bijzonder trots op de huidige ontwikkelingen rondom Fortuna Sittard. Na de overwinning op Jong FC Utrecht van vrijdagavond in de Jupiler League rekent de coach erop dat het goedkomt op de slotdag. Ook was hij blij om te zien dat de club weer helemaal 'leeft'.

In De Galgenwaard werd er namelijk tot ver na de wedstrijd feest gevierd door de Limburgse fans. "Het leeft weer, er is binding met de club. Dat Utrecht groengeel gekleurd is, ja dat maakt me wel trots", blikte de (assistent-)coach terug bij FOX Sports. "Mooi om te zien dat het leeft."

Toch zag Hofland ook dat zijn elftal het niet heel makkelijk had in de Domstad. "We begonnen fel, maar daarna lieten we Utrecht te veel voetballen. We kwamen afspraken niet na, we kwamen niet in ons spel. We misten complete scherpte. Of dat de spanning was? Dat zou kunnen."

Uiteindelijk was er een degelijke 0-1 overwinning van de Limburgers en die is genoeg voor een goede uitgangspositie om te promoveren naar de Eredivisie. Hofland: "Het was belangrijk om te winnen. Een finale. Het ging moeizaam, maar we hebben aardig gespeeld tegen een compacte ploeg. De tweede helft hebben we hen bovendien onschadelijk gemaakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen