Memphis opnieuw belangrijk voor Lyon bij zege op Dijon

Memphis opnieuw belangrijk voor Lyon bij zege op Dijon

20 april 2018 – Memphis Depay was vrijdagavond wederom erg belangrijk voor Olympique Lyon. De treffer van de Nederlander, die al naar vier minuten viel, bleek van grote waarde tegen de Ligue 1-middenmoter Dijon, met wie de formatie van Memphis behoorlijk veel moeite had. Desondanks viel de score, mede dankzij Memphis die ook bij de tweede goal een grote rol speelde, nog groot uit: 2-5.Kenny Tete zag vanaf de bank hoe zijn landgenoot al na vier minuten van dichtbij de openingstreffer kon binnenwerken, na een voorzet vanaf de rechterkant - juist waar Tete zo graag had gestaan als rechtsback. Toch moest Lyon opnieuw aan de bak, nadat Naïm Sliti na een klein half uur had gelijkgemaakt (1-1).

Diezelfde Sliti bracht na een klein uur de spanning wederom terug in het duel. Even daarvoor had Memphis, na opnieuw een voorzet over rechts, via Dijon-verdediger Valentin Rosier (hij kreeg het doelpunt op zijn naam) de bal in het doel gewerkt. Nabil Fekir leek enkele minuten later het duel in het slot te gooien (1-3).

Maar dankzij Sliti's tweede treffer bleef het duel in Dijon het aanzien meer dan waard. Via Bertrand Traoré viel een klein kwartier voor tijd dan toch de beslissing: vanaf de rand van het zestienmetergebied schoof hij - op aangeven van Maxwell Cornet - de bal geplaatst in de verre hoek (2-4). Vlak voor tijd was de rolverdeling andersom, toen Cornet Lyon's vijfde maakte. Vervolgens mocht ook Tete nog even binnen de lijnen komen, maar hij kon vanaf rechts Memphis niet meer succesvol bedienen, zoals dat eerder op de avond wel tweemaal lukte.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 29 februari 2020

  2. vrijdag 28 februari 2020