Van den Brom wil tonen hoe goed AZ is tegen Feyenoord

20 april 2018, 16:26   Bijgewerkt: 20 april 2018, 16:43

Iets te laat vanwege een file schoof John van den Brom vrijdag in Zeist aan om samen met Giovanni van Bronckhorst vooruit te blikken op de bekerfinale. Van den Brom wil zondag laten zien hoe goed AZ is. Collega Van Bronckhorst kan voor het derde jaar op rij een seizoen besluiten met een prijs.

Natuurlijk heerst bij AZ ook het gevoel van revanche. Een jaar geleden stonden de Alkmaarders ook in de finale. Tegen Vitesse was AZ de bovenliggende partij, maar stond het na afloop met lege handen. "Als je kijkt naar het elftal van vorig jaar, zijn daar vier of vijf spelers van overgebleven", aldus Van den Brom. "We hebben een nieuwe ploeg opgebouwd."

In de Eredivisie kon iedereen zien waartoe AZ in staat is. De club verzekerde zich in ieder geval van de derde plaats en heeft in theorie ook nog kans op plek twee.  "Wij willen nu die beker heel graag winnen en bevestigen hoe goed we zijn. Dat moet ook een keer tegen een grote club gebeuren."

Topclubsyndroom

Want het verhaal van AZ is bekend. Eenmaal tegen een topclub loopt het telkens verkeerd af. "We zitten dichtbij. Zondag hebben we weer een kans tegen een tegenstander die in vorm is. Het gaat bij ons om de momenten waarop we het tegen topclubs laten liggen. In grote wedstrijden zijn we niet bij de les. Het mooiste voorbeeld is de weggegeven 2-0 voorsprong tegen PSV. Door niet gefocust te zijn, riepen we dat over onszelf af. Door veel te praten en beelden te gebruiken hoop je de jongens daar alert op te maken."

Geen alles-of-niets-wedstrijd

Voor Feyenoord steekt de vork anders in de steel. Na het kampioensjaar speelden de Rotterdammers een teleurstellend seizoen, met uitzondering van het bekertoernooi. "Een alles-of-niets-wedstrijd is te kort door de bocht", stelt Van Bronckhorst. "We begonnen het seizoen met de winst van de Johan Cruijff Schaal. Daarna kenden we een moeizame periode in de competitie, dat in combinatie met de Champions League. In de competitie is het niet gegaan zoals we wilden, maar de afgelopen weken hebben we zes wedstrijden op rij gewonnen. Het is onze beste periode. Ons vertrouwen is terug en ik vind ons steeds beter voetballen. Het is geen topseizoen, maar we kunnen straks wel weer een prijs in handen hebben."

Lees ook: El Ahmadi en Vlaar hebben ieder hun eigen belang in bekerfinale

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen