Atlético Madrid zeer pijnlijk onderuit bij Real Sociedad

19 april 2018, 21:23   Bijgewerkt: 19 april 2018, 22:03

Atlético Madrid is donderdagavond tegen de vierde nederlaag van het seizoen aangelopen in de Primera Division. Op bezoek bij Real Sociedad ging de formatie van Diego Simeone, die aanvallend tekort kwam, terecht onderuit: 3-0.

Vanaf de eerste minuut liepen de bezoekers al achter de feiten aan, maar na een half uur was de eerste score pas een feit. Na een teruggetrokken voorzet schoot Willian José de bal keihard in de verre hoek, achter de minst gepasseerde keeper van La Liga, Jan Oblak. Hij kreeg voor het eerst in La Liga dit seizoen drie goals tegen in negentig minuten.

Hoewel Atlético Madrid, mede met het inbrengen van Fernando Torres, vol in de achtervolging ging, was het de thuisploeg dat de overhand behield. Echt grote kansen voor Atléti bleven uit en toen zij in de slotfase - na het inbrengen van Vitolo en Gabi - op jacht gingen naar een puntje, sloeg Real Sociedad toe.

De smalle selectie van de Madrilenen, die ook nog in de Europa League actief zijn, brak ze op. Juanmi kreeg acht minuten na zijn entree op het veld uit een counter met een heerlijk stiftje de bal wederom voorbij Oblak: 2-0. In de slotminuten kopte de invaller, wederom uit een counter, in de verre hoek de beslissende treffer binnen. Zo kan FC Barcelona het titelfeest gaan plannen: het verschil is twaalf punten met nog vijf duels.

Deportivo Alaves - Girona 1-2

Het duel tussen de twee ploegen die het afgelopen jaar en het jaar daarvoor naar La Liga promoveerden én het dit jaar goed doen tot dusver, werd gewonnen door de bezoekers. Zij staan in de competitie al hoger en klimmen door de doelpunten van Manchester City-huurling Aleix Garcia en clubtopscorer Stuani naar de zevende plaats in de Primera Division. Tomás Pina deed vlak voor tijd wat tegen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!