Sporting neemt penalty's beter dan Porto en bereikt bekerfinale

19 april 2018, 00:26

Sporting Portugal heeft ten koste van FC Porto de Portugese bekerfinale bereikt. Nadat Porto het eerste duel met 1-0 had gewonnen, stond er woensdagnacht ook een 1-0 stand in het voordeel voor Sporting op het scorebord. Dat was ook de stand na verlenging, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen. Die nam Sporting beter.

Voor de neutrale toeschouwer boden de reguliere negentig minuten weinig vermaak. Porto had de boel behoorlijk dichtgetimmerd om een tegentreffer te voorkomen en Sporting kwam nauwelijks door de muur van Porto heen. Ook Bas Dost, die in de basis begon, was nauwelijks gevaarlijk. Het duel leek daardoor af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar Sporting maakte de belangrijke treffer alsnog. In de 85ste minuut werkte Porto een corner slecht weg en daar profiteerde verdediger Sebastián Coates optimaal van. Hij dwong met zijn treffer een verlening af.

Porto richtte zich in de negentig minuten vooral op verdedigen, maar ging in de verlenging ook op de aanval spelen. Dat zorgde voor een zeer aardig schouwspel, waarin beide teams elkaar weinig ontliepen. Voor Dost was er geen hoofdrol meer weggelegd. De spits die zijn afscheid bij Oranje heeft aangekondigd werd in de rust van de verlenging gewisseld. Ook zonder hem werd er niet meer gescoord, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen. Die nam Sporting beter, waardoor Dost zich mag opmaken voor de eindstrijd.

In de finale is Deportivo Aves de tegenstander. Die ploeg staat zestiende in de Primeira Liga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen