Gisteren gemist: cruciale zege Sparta, goede generale repetities

19 april 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 18 april.

Sparta pakt de volle buit en zet Twente weer op vier punten

Sparta Rotterdam heeft zichzelf woensdagavond een uitstekende dienst bewezen in de strijd tegen degradatie. Voor eigen publiek pakten de Rotterdammers de volle buit tegen NAC Breda, dat met een 2-1 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Door de uitslag op Het Kasteel zijn de zorgen van hekkenslutier FC Twente vergroot. De club uit Enschede staat met nog twee speelrondes te gaan vier punten achter op Sparta.

Eenvoudige en overtuigende bekergenerale voor Feyenoord

Feyenoord is klaar voor de bekerfinale van aanstaande zondag tegen AZ. De equipe van Giovanni van Bronckhorst spaarde een hoop krachten, maar wist desondanks eenvoudig te winnen van Willem II. Dylan Vente, Sofyan Amrabat, Tonny Vilhena en Bilal Basacikoglu zorgden in Tilburg voor de Rotterdamse doelpunten, terwijl invaller Barthomolew Ogbeche de Brabantse eer redde: 1-5.

Geniale Jahanbakhsh stoomt AZ klaar voor bekerfinale

AZ heeft een goede generale repetitie doorgemaakt in aanloop naar de kraker tegen Feyenoord van aanstaande zondag. In een waar doelpuntenfestijn voor eigen publiek was het met 4-3 te sterk voor Vitesse. Alireza Jahanbakhsh kroonde zich als goudhaantje van de avond met een hattrick én een assist.

Prachtgoal Hendrix zorgt voor gelijkspel bij Roda tegen PSV

Een absolute wereldgoal van Jorrit Hendrix heeft ervoor gezorgd dat Roda JC niet drie punten, maar slechts één punt overhield aan de thuiswedstrijd tegen PSV. De landskampioen keek in Kerkrade tot tweemaal toe tegen een achterstand aan, maar de poeier van Hendrix redde in de slotfase voor een deel de Eindhovense meubelen: 2-2.

Tiental Heracles Almelo knokt zich laat naast Excelsior

Alles wees er na negentig minuten spelen op dat Excelsior met 2-0 zou gaan winnen van Heracles Almelo, maar niets bleek na het verstrijken van de blessuretijd minder waar. Via twee treffers van Monteiro in blessuretijd, waarvan één strafschop, sleepten tien man van Heracles toch nog een punt uit het vuur. Peter van Ooijen leek de schlemiel te worden na zijn handsbal op de lijn waaruit de 2-0 volgde, maar het was Jordy de Wijs die de absolute hoofdrol voor zich opeiste door in de allerlaatste minuut een oliedomme overtreding te begaan op invaller Jaroslav Navratil.

Spanning in Serie A neemt toe: remise Juve, winst Napoli

De spanning leek even weg uit de Serie A, maar is woensdag weer volledig teruggekeerd. Koploper Juventus morste punten bij Crotone en daar werd optimaal van geprofiteerd door Napoli. De achtervolger won de lastige thuiswedstrijd met Udinese met 4-2. Het gat tussen beide ploegen is daardoor nu weer vier punten en dat maakt de onderlinge ontmoeting tussen de topclubs van komende zondag zeer boeiend.

Buitenland: Eintracht weer naar bekerfinale, winst United

Voor het tweede seizoen op rij staat Eintracht Frankfurt in de Duitse bekerfinale. De lastige halve finale tegen Schalke 04 werd afgesloten met een 0-1 zege dankzij een prachtig doelpunt in de slotfase. In de finale wacht een ontmoeting met Bayern München, dat dinsdag van Bayer Leverkusen won.

Belangrijke uitslagen:

AZ - Vitesse 4-3

Roda JC - PSV 2-2

Excelsior - Heracles 2-2

Sparta - NAC Breda 2-1

Willem II - Feyenoord 1-5

Crotone - Juventus 1-1

Napoli - Udinese 4-2

Real Madrid - Athletic Bilbao 1-1

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 0-1

Caen - Paris Saint-Germain 1-3

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen