Spanning in Serie A neemt toe: remise Juve, winst Napoli

18 april 2018, 22:49

De spanning leek even weg uit de Serie A, maar is woensdag weer volledig teruggekeerd. Koploper Juventus morste punten bij Crotone en daar werd optimaal van geprofiteerd door Napoli. De achtervolger won de lastige thuiswedstrijd met Udinese met 4-2. Het gat tussen beide ploegen is daardoor nu weer vier punten en dat maakt de onderlinge ontmoeting tussen de topclubs van komende zondag zeer boeiend.

Crotone - Juventus 1-1

Crotone staat twee na laatste in de Serie A en leek kanonnenvoer te worden voor Juventus, maar hield zich ondanks een vroege goal van Alex Sandro goed staande. Simy werd de held van de thuisploeg, door in de 64ste minuut prachtig te scoren met een omhaal. Juventus kent zodoende een slechte generale voor het duel van zondag.

Napoli - Udinese 4-2

Met Dries Mertens als invaller had Napoli vanavond de handen vol aan Udinese. Via Jakub Jankto en Svante Ingelsson kwamen de bezoekers tweemaal op voorsprong, maar Lorenzo Insigne en verdediger Raul Albiol maakten die doelpunten ongedaan. Twintig minuten voor tijd stond het echter nog 2-2, waardoor de fans zenuwachtig begonnen te worden. Dat gold echter niet voor Napoli zelf: via basisklant Arek Milik en Lorenzo Tonelli liep de nummer twee van het klassement alsnog uit naar een 4-2 overwinning.

AS Roma - Genoa 2-1

AS Roma moest vanavond winnen om goede zaken te doen in de strijd om een Champions League-ticket en is daarin geslaagd. Met Kevin Strootman op de bank werd er met 2-1 gewonnen van Genoa. Cengiz Under en een eigen doelpunt van Ervin Zukanovic zorgde voor een 2-0 voorsprong, waarna Gianluca Lapadula de eindstand vervolgens op 2-1 bepaalde. Roma heeft de derde plaats hierdoor weer overgenomen van Internazionale.

Fiorentina - SS Lazio 3-4

Knotsgek, zo kan het duel tussen Fiorentina en SS Lazio genoemd worden. Beide ploegen stonden door rode kaarten al na een kwartier met tien man en maakten er vervolgens een spektakelstuk van. Drie goals van Jordan Veretout leken Fiorentina aan een resultaat te gaan helpen, maar Lazio besliste anders. Goals van Luiz Alberto (2), Martin Cacares en Felipe Anderson hielpen de bezoekers aan een 3-4 zege. Stefan de Vrij stond in de basis, maar werd vanwege tactische redenen al na 25 minuten naar de kant gehaald. Lazio staat door de winstpartij weer vierde, met evenveel punten als nummer drie AS Roma.

Overige uitslagen: 

Hellas Verona - Sassuolo 0-1

SPAL - Chievo Verona 0-0

Sampdoria - Bologna 1-0

Torino - AC Milan 1-1 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen