Eenvoudige en overtuigende bekergenerale voor Feyenoord

18 april 2018, 22:37

Feyenoord is klaar voor de bekerfinale van aanstaande zondag tegen AZ. De equipe van Giovanni van Bronckhorst spaarde een hoop krachten, maar wist desondanks eenvoudig te winnen van Willem II. Dylan Vente, Sofyan Amrabat, Tonny Vilhena en Bilal Basacikoglu zorgden in Tilburg voor de Rotterdamse doelpunten, terwijl invaller Barthomolew Ogbeche de Brabantse eer redde: 1-5.

Voor de wedstrijd een tegenvaller voor de Rotterdamse gasten: Steven Berghuis viel in de warming-up uit met een blessure. De creatieve buitenspeler moest vervangen worden door Jens Toornstra. Verder waren ook Robin van Persie en Nicolai Jørgenson er vanaf de aftrap niet bij, waardoor Dylan Vente het in de spits mocht proberen. Ook Karim el Ahmadi werd gespaard. Dit alles uiteraard vanwege de bekerfinale van aanstaande zondag tegen AZ.

Fran Sol

Fran Sol

Het duurde bijna een half uur voordat Feyenoord zorgde voor een goede aanval, maar het leverde wel meteen een doelpunt op. Vente tikte een lage voorzet van Toornstra als een echte, sluwe spits binnen: 0-1. Kort daarna zorgde Wellenreuther voor wat opschudding door volledig onnodig op Bilal Basacikoglu af te stormen. De buitenspeler wipte de bal over de doelman, maar zijn voorzet was niet goed. Het moment was typerend voor het spel van Bilal: het ziet er soms aardig uit, maar veel vaker levert het niets op.

De ruime marge in het voordeel van de gasten kwam de amusementswaarde niet bepaald ten goede. Willem II creëerde nauwelijks kansen, maar kwam na een hoekschop toch op 1-3: Barthomolew Ogbeche knikte van dichtbij raak. Spannend werd het echter geen moment, want in de slotfase tikte Vente zijn tweede en Feyenoords vierde binnen. Kers op de taart van de 1-5 van Bilal, die ondanks een ongelukkige wedstrijd nog een doelpuntje meepikte, waardoor Feyenoord een zorgeloze avond beleefde op weg naar de bekerfinale van zondag.

Opstellingen en beoordelingen:

Willem II: Timon Wellenreuther 5,5; Freek Heerkens 6, Giliano Wijnaldum 5, Darryl Lachman 5, Kostas Tsimikas 6; Pedro Chirivella 5 (55. Ismail Azzaoui 5,5) , Ben Rienstra 5, Elmo Lieftink 5, Jordy Croux 5, Fran Sol 4,5 , Thom Haye 5 (62. Barthomolew Ogbeche 6)

Feyenoord: Brad Jones 5,5; Kevin Diks 7 (87. Bart Nieuwkoop -), Eric Botteghin 6, Jan-Arie van der Heijden 6, Ridgeciano Haps 6 (62. Tyrell Malacia 6); Sofyan Amrabat 7, Tonny Vilhena 7,5, Renato Tapia 6,5; Jens Toornstra 7 (69. Emil Hansson 6), Dylan Vente 7,5, Bilal Basacikoglu 4

Man of the match: Tonny Vilhena

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen