Tiental Heracles Almelo knokt zich laat naast Excelsior

18 april 2018, 21:49

Alles wees er na negentig minuten spelen op dat Excelsior met 2-0 zou gaan winnen van Heracles Almelo, maar niets bleek na het verstrijken van de blessuretijd minder waar. Via twee treffers van Monteiro in blessuretijd, waarvan één strafschop, sleepten tien man van Heracles toch nog een punt uit het vuur. Peter van Ooijen leek de schlemiel te worden na zijn handsbal op de lijn waaruit de 2-0 volgde, maar het was Jordy de Wijs die de absolute hoofdrol voor zich opeiste door in de allerlaatste minuut een oliedomme overtreding te begaan op invaller Jaroslav Navratil.

Veilig waren Excelsior en Heracles al een tijdje, dus kon voor de resterende wedstrijden de blik richting de play-offs, die voor beide clubs nog haalbaar waren. Het verschil met nummer acht PEC Zwolle bedroeg voor Excelsior vijf punten, voor Heracles zeven. Inzet was voor vanavond dus aansluiten bij de kanshebbers op de play-offs, of afhaken. Dan moest er wel gewonnen worden, een gelijkspel was voor zowel Excelsior als Heracles nutteloos.

Heracles leek wakker geschud door de tegentreffer en ging in de loop van de eerste helft wat meer domineren. Tot veel gevaar leidde dat niet, Paul Gladon kopte in de handen van Ögmundur Kristinsson en de keeper sloeg een als voorzet bedoelde inzet van Kristoffer Peterson uit de bovenhoek. Meteen na rust toonde de keeper weer zijn klasse: de IJslander had een mooie reflex in huis bij de kopbal van Gladon.

Daarmee leek het gedaan, het lukte Heracles niet meer om in de wedstrijd te komen. Excelsior hield de deur eenvoudig dicht en was zelf nog het dichtst bij een treffer. Hicham Faik probeerde het met zijn handelskenmerk, maar Castro kreeg net een handje tegen zijn afstandsknal en kreeg daarbij ook hulp van de paal. Hetzelfde overkwam Jeffrey Fortes, die op Bram Castro stuitte en zijn rebound op de paal zag belanden. Castro blonk vervolgens nog een keer uit door een nieuwe knal van Faik te verwerken tot corner.

Ondanks dat Excelsior dus grote kansen miste, leek er met 2-0 niets aan de hand. Toch kwam de zege in blessuretijd in gevaar na een doelpunt van Monteiro. Heracles zette vervolgens nog één keer aan en kreeg het wonder boven wonder voor elkaar om ook de 2-2 te forceren. Invaller Jakubiak kruiste voor De Wijs langs en werd omver gelopen. Arbiter Mulder kon niks anders doen dan weer een strafschop geven, welke werd genomen door Monteiro. Hij faalde niet en bezorgde Heracles zo toch nog een punt. 

Opstellingen en beoordelingen*:

Excelsior: Ögmundur Kristinsson 7.5, Khalid Karami 6, Jurgen Mattheij 7, Jordy de Wijs 4.5, Milan Massop 6.5, Hicham Faik 6.5, Ali Messaoud 7 (81. Anouar Hadouir -), Jeffrey Fortes 5.5, Stanley Elbers 5.5, Mike van Duinen 6 (89. Marouane Afaker -), Levi Garcia 5 (68. Luigi Bruins 5.5).

Heracles Almelo: Bram Castro 7.5, Tim Breukers 5, Wout Droste 4.5 (74. Sebastian Jakubiak -), Robin Pröpper 5.5, Bart van Hintum 5, Reuven Niemeijer 5 (89. Mohammed Osman -), Jamiro Monteiro 7, Peter van Ooijen 4.5, Brandley Kuwas 5, Paul Gladon 5 (90. Jaroslav Navratil -), Kristoffer Peterson 5.

Man of the match: Bram Castro 7.5

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen