Hoesen blij met komst van Zlatan Ibrahimovic naar de MLS

18 april 2018, 15:42   Bijgewerkt: 18 april 2018, 15:59

In de Major League Soccer staat voor de meeste ploegen speelronde zes dit weekend op het programma. De Amerikaans-Canadese competitie heeft dit seizoen met de komst van Zlatan Ibrahimovic weer een behoorlijke kwaliteitsimpuls gekregen, maar de league is naast de Zweedse superster ook dit jaar weer Nederlands getint.

FCUpdate.nl zocht de Nederlanders, net als vorig seizoen, op en sprak met ze over het voetbal en het leven in de Verenigde Staten en Canada. Ditmaal: Danny Hoesen.

Door: Daan ten Berge 

De aanvaller is bij de San José Earthquakes bezig aan zijn tweede seizoen in de MLS. Zijn eerste jaargang was een behoorlijk succes, want als huurling van FC Groningen kwam de in Heerlen geboren spits in liefst 32 competitie-wedstrijden in actie. Hij scoorde daarin vijfmaal en gaf even zoveel assists, wat voor de Earthquakes voldoende reden was om Hoesen definitief vast te leggen. Hoesen en de MLS zijn vooralsnog een goede match, want ook dit seizoen is hij uitstekend begonnen. Na vier wedstrijden staat de teller alweer op twee treffers, een assist en bovendien ontving hij na speelronde 1 de prestigieuze 'Player of the week-award'.

Zelf is de oud-Ajacied ook zeer te spreken over het voetbal in Noord-Amerika, zo geeft hij aan tegen FCUpdate.nl. "Ik denk dat het niveau van de competitie dit jaar echt omhoog is gegaan. Alle teams hebben zich goed versterkt, zowel met jong talent als met wat meer ervaren spelers. Dat maakt het voetbal wel wat aantrekkelijker. Natuurlijk komt ook de toevoeging van Zlatan de MLS zeer ten goede."

{image[325553][right-half][]}NBA-ozpet

De MLS is een competitie die wat anders in elkaar zit dan de Eredivisie. Verdeeld over twee zogenoemde conferences – Eastern en Western – strijden er 23 ploegen mee om de felbegeerde MLS-cup. Na het reguliere seizoen, dat in oktober eindigt, beginnen de bovenste zes ploegen van beide conferences weer op nul om vervolgens via een play-off systeem de uiteindelijke winnaar te bepalen. Vergelijkbaar met de NBA-opzet.

Die competitie-opzet was wel even wennen voor Hoesen: "Wij zijn in Nederland natuurlijk gewend dat als je na 34 speelronden bovenaan staat, je kampioen bent. Dat is hier anders. Zelfs als je als zesde eindigt, maak je via de play-offs nog kans op de eindzege. Dat maakt het wel extra interessant." Het afgelopen seizoen was de titel een prooi voor Toronto FC, dat in de finale Seattle Sounders - van onder andere Kelvin Leerdam - met 2-0 versloeg.

Voor de San José Earthquakes zaten de play-offs er al snel op het afgelopen seizoen. De club uit Californië, gelegen in de Bay Area op zo'n tachtig kilometer van San Francisco, wist zich met een zesde plek in de Western Conference nog wel te plaatsen voor de play-offs, maar moest daarin het onderspit delven tegen de Vancouver Whitecaps (5-0 nederlaag in de knock-out ronde). Dat moet dit jaar anders. Hoesen: "Net als voor ieder ander team is het onze doelstelling om ons te plaatsen voor de play-offs. We willen daarin verder komen dan vorig jaar, toen het al snel weer voorbij was. We hebben dit jaar een leuke ploeg, met kwaliteit op het veld maar ook plezier naast het veld. We spelen wat compacter dan vorig jaar en hopen daarmee verder te komen dan de eerste ronde."

{image[325552][right-half][]}Nederlandse ontmoetingen

Persoonlijke ambities heeft Hoesen natuurlijk ook, waarbij doorgaan zoals hij is begonnen in Amerika het devies is. "Ik wil vooral zoveel mogelijk spelen, het liefst alle wedstrijden. Een exact aantal treffers wil ik niet noemen, maar meer dan tien is sowieso mijn doel. Daarnaast wil ik natuurlijk zoveel mogelijk assists geven en belangrijk zijn voor het team." De omstandigheden voor goede prestaties zijn in elk geval erg goed. "Ik ben hier perfect op mijn plek. Mijn familie voelt zich hier uitstekend, het weer is altijd goed en voetballers worden hier goed behandeld."

Hoesen werkte afgelopen weekend zijn eerste Nederlandse getinte onderonsje van het seizoen af in een duel met Haris Medunjanin van Philadelphia Union (1-1, met een assist van Hoesen). Op 2 juli komt hij opnieuw  bekende gezichten tegen, wanneer de Earthquakes het opnemen tegen het Chicago Fire van Michael de Leeuw en Johan Kappelhof.

Een uitgebreide achtergrond op het huidige MLS-seizoen is hier te vinden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen