Vreven vreest vechtduel met Sparta, vanwege ontbreken 'Plan B'

18 april 2018, 10:36   Bijgewerkt: 18 april 2018, 11:02

NAC Breda kan zichzelf woensdagavond een hele goede dienst bewijzen als het op Het Kasteel wint van Sparta Rotterdam. Dan is handhaving in de Eredivisie zo goed als definitief binnen, maar makkelijk wordt dat karwei niet, beseft trainer Stijn Vreven. "Wij hebben niet de type spelers en niet het elftal hebben voor wedstrijden waarin vechtvoetbal wordt gespeeld."

Tegenover BN/De Stem blikt hij vooruit op het degradatieduel met Sparta Rotterdam, dat voor de ploeg van Dick Advocaat door de overwinning van FC Twente ook weer een stuk belangrijker is geworden. "Wij willen voetballen en op balbezit spelen. Een team als Willem II stelt zich daarop in, waardoor onze belangrijkste spelers aan de bal niet belangrijk kunnen zijn. Overstappen op iets anders kunnen wij niet, dat is soms een tikkeltje frustrerend", vindt de coach van NAC Breda, dat dit seizoen van betere ploegen won, maar vaak van laagvliegers verloor.

"Wij hebben geen doorgewinterde profs of iemand die in de kleedkamer zegt: dit gebeurt er nu en dit moeten we doen, blijf rustig. Onze meest ervaren mannen zijn 24-jarigen. Het moet altijd van de trainer komen. Dat is de realiteit. Het laatste kwartier tegen Willem II wilde ik met drie verdedigers spelen en Angeliño dieper op het veld hebben. Twee spelers heb ik verteld wat het plan was, maar op de een of andere manier kan ik dat niet in twee minuten uitgelegd krijgen. Ik kreeg het niet neergezet", aldus Vreven.

Bovendien is de lijst afwezigen niet gering bij NAC. Thierry Ambrose, Lucas Schoofs, Giovanni Korte en Chiro N'Toko zijn afwezig vanwege blessure. Karol Mets is geschorst. Mitchell Te Vrede, Sadiq Umar en Paolo Fernandes kunnen mogelijk (nog) geen hele wedstrijd spelen woensdag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen