Midtsjø en Svensson hadden voor hun AZ-tijd al een hechte band

18 april 2018, 09:37

Welke twee voetballers van AZ wonnen samen al ooit een een nationale beker? Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø is niet het antwoord dat de meeste mensen als eerste zullen geven. Het Noorse duo won met Rosenborg BK de cup en de vrienden willen met de Alkmaarders voor niets minder gaan. Al is hun band zónder prijs ook bijzonder.

"We hebben ontzettend veel tijd doorgebracht met z'n tweeën, ook naast het veld", vertelt Svensson in De Telegraaf over hun tijd in Noorwegen. De rechtsachter vertrok echter naar Alkmaar. Dus toen AZ niet veel later ook interesse kreeg in Midtsjø, kon zijn vriend dat amper geloven. "Dat gaat echt niet gebeuren. Dat zou wel héél toevallig zijn. Maar op een gegeven moment hoorde ik ook van Fredrik dat het serieus was. En dan lukt het ook nog. Pff, het verhaal is eigenlijk te mooi om waar te zijn."

Dus hoefde de middenvelder niet lang na te denken of hij de overstap naar de Eredivisie moest maken. Midtsjø: "Dat maakte mijn beslissing om voor AZ te kiezen ook wel wat makkelijker. Tot een paar jaar geleden leek het Jonas en mij al geweldig om het ooit tot een buitenlandse club te schoppen. Nu zitten we ook nog eens bij dezelfde. Dat is wel heel bijzonder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen