Gisteren gemist: Seedorf sprokkelt, winst Twente en Heerenveen

18 april 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 16 april.

FC Twente blijft hopen op lijfsbehoud na terechte zege op PEC

FC Twente heeft haar laatste kans op een plek in de Eredivisie met beide handen gegrepen. De thuisploeg knokte zich vanavond naar een verassende 2-0 zege op PEC Zwolle. Twente overrompelde PEC in de eerste helft met goals van Jeroen van der Lely en de jeugdige Michaël Maria. Door de zege komt Twente op slechts één punt van Sparta te staan en blijft het dus zeer spannend in de kelder van de Eredivisie.

Opmars Seedorf duurt voort met gelijkspel tegen Sevilla

De opmars van Clarence Seedorf en zijn Deportivo La Coruña blijft voortduren. De Nederlandse trainer heeft met de Spaanse degradatiekandidaat na twee zeges op rij dinsdag wederom een prima resultaat geboekt. In eigen huis hield het Sevilla op 0-0.

Bayern slacht Leverkusen en blijft kans houden op triple

Het kampioenschap is al binnen en ook voor de andere twee prijzen blijft Bayern München in de race. De topclub doorstond dinsdagavond de halve finale van de DFK Pokal tegen Bayer Leverkusen met speels gemak. De ploeg van Jupp Heynckes zegevierde in Leverkusen met 2-6.

Heerenveen wint dankzij Rojas bloedeloos duel van ADO

Dankzij twee teffers van Marco Rojas heeft sc Heerenveen een voorsprong van drie levensbelangrijke punten genomen op ADO Den Haag. Voor dit duel stonden beide ploegen met evenveel punten gedeeld achtste, een plek die doordat AZ en Feyenoord de bekerfinalisten zijn aan het eind van het seizoen recht geeft op play-offs om Europees voetbal. In een stroperig duel trok Heerenveen uiteindelijk aan het langste eind (2-0), mede dankzij de getergde invaller Arber Zeneli.

Barcelona vraagt om problemen en krijgt die ook bij Celta

FC Barcelona heeft dinsdag een slechte generale repetitie gekend voor de bekerfinale van zaterdag tegen Sevilla. De koploper van La Liga bleef tegen Celta de Vigo dinsdag steken op een 2-2 gelijkspel in de competitie. De grote sterren kregen rust bij Barcelona.

Belangrijke uitslagen: 

FC Twente - PEC Zwolle 2-0

Deportivo La Coruña - Sevilla 0-0

Bayer Leverkusen - Bayern München 2-6

Celta de Vigo - FC Barcelona 2-2

sc Heerenveen - ADO Den Haag 2-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen