FC Twente blijft hopen op lijfsbehoud na terechte zege op PEC

17 april 2018, 20:37   Bijgewerkt: 18 april 2018, 13:51

FC Twente heeft haar laatste kans op een plek in de Eredivisie met beide handen gegrepen. De thuisploeg knokte zich vanavond naar een verrassende 2-0 zege op PEC Zwolle. Twente overrompelde PEC in de eerste helft met goals van Jeroen van der Lely en de jeugdige Michaël Maria. Door de zege komt Twente op slechts één punt van Sparta te staan en blijft het dus zeer spannend in de kelder van de Eredivisie. 

Wanneer Twente haar duel met Zwolle had verloren, had de club morgen – wanneer de concurrentie in actie komt – al direct kunnen degraderen, maar de Enschedeërs wisten dit horrorscenario dinsdagavond knap te voorkomen. De Tukkers kwamen met een 4-4-2 opstelling in actie, waarin uitblinker Oussama Assaidi een vrije rol kreeg. Dat concept wierp al snel zijn vruchten af, toen een voorzet van Assaidi terecht kwam bij Jeroen van der Lely. De meegekomen verdediger twijfelde niet en schoot de bal met binnenkant voet achter Diederik Boer.

In de tussentijd had de doorgebroken Thomas Lam al eerder voor een tweede treffer kunnen zorgen. Na een splijtende pass van Adam Maher liep Lam alleen op de doelman af. De middenvelder twijfelde echter veel te  lang en koos er uiteindelijk voor om de bal richting de meegelopen Fredrik Jensen te spelen, waarna een Zwols been te hulp schoot.

PEC zette bar weinig tegenover het felle spel van Twente en kwam maar moeilijk tot uitgespeelde kansen. De grootste kans van de uitploeg was een schietkans van rechtsback Kingsley Ehizibue in de openingsfase van de wedstrijd. De opgekomen verdediger knalde de bal schuin voor het doel op de vuisten van Twente-doelman Joël Drommel.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Joël Drommel 5.5; Jeroen van der Lely 6.5, Stefan Thesker 6, Peet Bijen 5.5, Michaël Maria 7; Danny Holla 6, Thomas Lam 4, Adam Maher 6.5, Adnane Tighadouini 6 (85. Jelle van der Heyden -); Fredrik Jensen 6.5 (75. Luciano Slagveer -), Oussama Assaidi 7 (88. Mounir El Hamdaoui -).

Opstelling PEC Zwolle: Diederik Boer 5; Kingsley Ehizibue 5, Sepp van den Berg 3.5 (Dirk Marcellis 5.5), Philippe Sandler 6, Bram van Polen 4.5 ; Rick Dekker 5, Ryan Thomas 4.5, Mustafa Saymak 5; Younes Namli 5.5, Piotr Parzyszek 5 (46. Queensy Menig 5) en Youness Mokhtar 4.5 (68. Terell Ondaan 5).

Man of the match: Oussama Assaidi

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen