Sturing treft AZ: "Je weet dat bekerfinale in het achterhoofd zit"

17 april 2018, 18:00

Na de 7-0 oorwassing tegen Sparta Rotterdam wacht Edward Sturing woensdag een treffen met een ploeg van een andere orde: AZ. De interim-trainer is benieuwd hoe zijn ploeg het er vanaf gaat brengen in Alkmaar en heeft weer de beschikking over Arnold Kruiswijk.

Sturing blijft tamelijk rustig onder de enorme zege op Sparta. Hij maakt er niet meer van dat het is. "Als je vóór rust met 3-0 achter staat en met tien man verder moet, weet je dat het mentaal lastig gaat worden voor Sparta. Wat we toen goed deden was dat we druk bleven houden en ons eigen spel bleven spelen", zegt hij op de clubwebsite. "We hebben niet zo heel veel tijd meer om de play-offs te halen en te winnen. De tijd die we nog hadden wilde ik gebruiken om manier die ik wil spelen erin te krijgen."

Sturing moet het met zijn team nu opnemen tegen AZ, dat in uitstekende vorm verkeert. "AZ is een goede ploeg en beleeft een goed seizoen. De ploeg staat op de derde plaats en speelt zondag de bekerfinale. Ik ben benieuwd hoe ons team het daar gaat doen woensdag. Je weet dat de bekerfinale bij de spelers in het achterhoofd zit. Als speler wil je daar absoluut bij zijn, maar ze zullen de wedstrijd zeker niet de wedstrijd laten lopen", aldus de coach, die een fitte selectie tot zijn beschikking heeft.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen