AZ mijdt risico's met Wuytens en schuift Church door

AZ mijdt risico's met Wuytens en schuift Church door

17 april 2018 – Met het oog op de bekerfinale mijdt John van den Brom alle risico's met Stijn Wuytens. De Belg ontbreekt woensdag tegen Vitesse vanwege een spierblessure bij zijn schaamstreek. Van den Brom schuift Joeri Church door vanuit Jong AZ.De schade van Oussama Idrissi valt mee. Hij moest zich vrijdag tegen Heracles Almelo laten vervangen met een liesklachten. "Na het weekend heeft hij weer gewoon kunnen trainen', zegt Van den Brom op de website van AZ.

Het thuisduel met Vitesse is voor AZ de opmaat voor de bekerfinale van zondag tegen Feyenoord. Maar vragen over de finale ontweek Van den Brom. "Ik heb mijn spelers ook gezegd dat er eerst woensdag genoeg is om voor te spelen: we moeten winnen om de druk op nummer twee Ajax te houden, we zijn bij winst zeker van plek drie en het stadion zit opnieuw vol. En ja, natuurlijk neem je het gevoel van de laatste wedstrijd mee naar zondag."

Vitesse maakte met de 7-0 overwinning van zaterdag op Sparta een goede indruk op Van den Brom. "Ze hebben Sparta toen echt afgeslacht. Ze zaten direct lekker in de wedstrijd door een mooi doelpunt van Thulani Sereo. Vitesse speelde vol energie om zeker te zijn van de play-offs. Maar verder was veel hetzelfde als onder de ontslagen Henk Fraser."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020