Dost zet per direct een punt achter interlandloopbaan

17 april 2018, 13:08   Bijgewerkt: 17 april 2018, 14:01

Bas Dost heeft per direct een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. Die boodschap ontving bondscoach Ronald Koeman dinsdag. "Het werkt gewoon niet", zegt de spits tegen het Algemeen Dagblad. In achttien interlands was de 28-jarige spits slechts één keer trefzeker.

"Het gevoel dat ik ermee wilde stoppen, heb ik heel lang weggedrukt. Zoiets doe je niet, vond ik", geeft Dost prijs aan het AD. Onder nieuwe bondscoach Koeman startte Dost tegen Engeland in de basis, maar was hij onzichtbaar. Tegen Portugal verdween de Drent alweer uit de basis. Voor hem was dat de druppel. "Dat ik me een week lang echt verrot gevoeld heb, heeft de doorslag gegeven."

Altijd stond Dost ter discussie bij Oranje, nooit was hij een zekerheidje. In het nieuwe systeem van Oranje, waarin Koeman met twee aanvallers speelt, was weinig perspectief voor Dost. Dat terwijl hij bij Sporting Portugal aan een lopende band scoort. "Het is niet goed gelopen bij het Nederlands elftal. Om wat voor reden dan ook. Ik ben op het moment gekomen dat ik zeg 'tot hier en niet verder.' Het werkt gewoon niet."

Dost vervolgt: "Het is gewoon moeilijk te begrijpen dat het er nooit uitkomt. Dat is ook frustrerend. De week voor de wedstrijd tegen Engeland geef ik tegen Rio Ave een assist en scoor ik. Als je dat vergelijkt met die interland, dan zie je een heel andere speler."

Lees ook: Koeman betreurt afscheid: "Ik zag zeker nog rol voor Dost"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen