Interne kritiek op Van der Sar erg fors: beoordelingsgesprek volgt

17 april 2018, 07:42

De kritiek op Edwin van der Sar als algemeen directeur van Ajax neemt in forse mate toe. Volgens de leden van de vereniging, die 73% van de club in handen heeft, zijn er grote missers gemaakt onder zijn leiding. Na het seizoen zal dan ook een kritisch beoordelingsgesprek volgen met de raad van commissarissen en de bestuursraad.

Dat weet De Telegraaf. Het vertrek van zowel Peter Bosz als ook Wim Jonk wordt hem zwaar aangerekend. Daarnaast werd Marcel Keizer, zonder succes, aangesteld als Bosz's  opvolger en ook over Keizers' assistent Aron Winter heerste in Amsterdam veel twijfel. Bovendien zou Marc Overmars tegen de aanstelling zijn geweest. Ook bij de vrouwentak ging het mis: manager vrouwenvoetbal Marleen Molenaar moest vertrekken, maar haar opvolgster Daphne Koster bleek zwanger en voorlopig nog niet inzetbaar.

Verder is de club ontevreden dat er wederom geen prijs is gepakt dit seizoen; is de doorstroming naar het eerste elftal het afgelopen jaar minder en zijn er twijfels over de medische staf, die in handen is van de 64-jarige fysiotherapeut Pim van Dord. Het zijn weliswaar niet allemaal zaken waar de algemeen directeur van Ajax voor verantwoordelijk is, maar hij heeft zelf recentelijk zijn lot wel aan Erik ten Hag verbonden. 

Ongetwijfeld krijgt de onrust zoals in De Telegraaf beschreven nog een flinke staart in Amsterdam, waarbij het de vraag is of de voormalig doelman – die eerder deze week ook al openlijke kritiek kreeg van de supporters – het hoofd boven water kan houden. Eerder kreeg hij van erelid Arie van Os ook al forse kritiek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen