Spoorboekje: een van laatste kansen Twente, ook Seedorf in actie

17 april 2018, 07:00   Bijgewerkt: 16 april 2018, 20:58

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 17 april.

Specials

Welke zaken spelen er nog wél in de Eredivisie?

De titelstrijd in de Eredivisie is afgelopen zondag beslist in het voordeel van PSV en ook de plekken twee en drie zijn zo goed als zeker wel verdeeld tussen Ajax en AZ, terwijl ook Feyenoord zich over stek vier weinig zorgen hoeft te maken. Is er in de laatste drie wedstrijden dan helemaal geen spanning meer in de Eredivisie? Jawel! FCUpdate.nl zet op een rijtje wat je in de laatste weken nog kunt volgen.

Wedstrijden

FC Twente - PEC Zwolle (18.30 uur)

Wie nog gelooft in de kansen van FC Twente in de strijd tegen degradatie, is positief. Want als het heel erg tegen zit, dan kan het na deze speelronde de exit betekenen van de Tukkers in de Eredivisie, de competitie die ze in 2010 nog wonnen. Daarna eindigden ze nog een keer tweede en derde, maar die tijden zijn helemaal voorbij. Twente heeft een wonder nodig om het hoofd boven water te houden in de Eredivisie, te beginnen tegen PEC Zwolle. Het gaat de ploeg van Marino Pusic lukken de strijd onderin weer spannend te maken?

Deportivo La Coruna - Sevilla (19.30 uur)

Na de knappe zege op Athlétic de Bilbao is er weer serieuze hoop voor Clarence Seedorf en zijn ploeg. En hoop doet leven. Want met nog zes duels te spelen is de achterstand op Levante gekrompen tot vijf punten. Wel is het programma met Sevilla, Leganés, FC Barcelona, Celta de Vigo, Villarreal en Valencia nog meer dan behoorlijk zwaar. Maar als Deportivo dinsdagavond wederom wint, komen ze in een flow. Dat is precies wat het nodig heeft voor de Houdini-act die Seedorf in gedachten heeft. 

Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur (20.45 uur)

Sinds de knappe 2-1 overwinning op Arsenal op 4 maart heeft Brighton geen wedstrijd meer gewonnen. Dus wordt het de hoogste tijd voor Davy Pröpper, Tim Krul en Jürgen Locadia om weer eens een goed resultaat te behalen. Dat wordt niet eenvoudig, want Tottenham Hotspur had tot voor dit weekend, waarin het verloor van landskampioen Manchester City, zes duels op rij gewonnen in de Premier League. Kan Brighton desalniettemin stunten?

Bayer Leverkusen - Bayern München (20.45 uur)

Ook in Duitsland staat er nog een alleraardigste partij op het programma. Bayer tegen Bayern is vooral voor de thuisploeg erg belangrijk. Als zij uitzicht willen houden op de tweede plaats in de Bundesliga, mag het eigenlijk niet verliezen van de ploeg die zich vorige week al tot landskampioen kroonde. Anderzijds verloor de ploeg van Arjen Robben niet meer sinds 25 november in de Duitse competitie: het wordt dus een zware klus voor Bayer.

Voetbal op tv

18.30 uur: FC Twente - PEC Zwolle, FOX Sports 1 - live verslag van Eredivisie-duel

20.35 uur: Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van Premier League-duel

20.45 uur: sc Heerenveen - ADO Den Haag, FOX Sports 1 - live verslag van Eredivisie-duel

20.55 uur: Celta de Vigo - FC Barcelona, Ziggo Sport Select - live verslag van Primera Division-duel

22.25 uur: NOS Studio Sport Eredivisie, NPO 1 - samenvattingen van Eredivisie-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen