Van Ginkel: "Willem II was voor ons écht een incident"

16 april 2018, 12:05   Bijgewerkt: 18 april 2018, 09:00

De momenten dat het even wat minder liep bij PSV waren dit seizoen schaars. Bij tegenslag was aanvoerder Marco van Ginkel een van de kartrekkers, die de kampioen van de Eredivisie over het dode punt heen hielp. De captain smeerde weer olie in de PSV-motor, als daar zand in dreigde te raken. Zoals een waardig aanvoerder betaamt, nam hij zijn verantwoordelijkheid en had zo een zeer belangrijk aandeel in de landstitel.

De discussie of PSV een terechte kampioen is, is deze dagen hot. Het spel was lang niet altijd om warm van te worden, maar de blik op de ranglijst zegt genoeg. Ook in topduels gaf PSV, op de uitwedstrijd in Amsterdam na, altijd thuis. "Natuurlijk hebben we wedstrijden gehad die beter konden. We zijn er altijd in blijven geloven. Het is niet voor niets dat we af en toe in de laatste minuten scoorden", aldus Van Ginkel. "Op de momenten dat we er moesten staan - tegen Feyenoord, AZ en tegen Ajax - gingen we volle bak en dan is niemand beter dan wij."

Amsterdamse prooi

Ajax ervoer het zondag in het Philips Stadion. Niets bleef Ajax bespaard. Dit was vooral de verdienste van PSV. De Eindhovenaren joegen vanaf minuut één op hun Amsterdamse prooi. Eenmaal beet liet PSV niet meer los. "Een paar weken geleden hadden we dit niet voorspeld, maar wel gehoopt op deze wedstrijd. Ajax had vooraf wel wat praatjes, ze zouden het wel even laten zien tegen ons. Ik denk dat we dik verdiend hebben gewonnen en laten zien dat we niet voor niets bovenaan staan."

Lees ook: Van Ginkel: "Ik wil met die schaal in mijn handen staan"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen