Excelsior
0 – 0
NEC

Van Ginkel: "Willem II was voor ons écht een incident"

Van Ginkel: "Willem II was voor ons écht een incident"

16 april 2018 – De momenten dat het even wat minder liep bij PSV waren dit seizoen schaars. Bij tegenslag was aanvoerder Marco van Ginkel een van de kartrekkers, die de kampioen van de Eredivisie over het dode punt heen hielp. De captain smeerde weer olie in de PSV-motor, als daar zand in dreigde te raken. Zoals een waardig aanvoerder betaamt, nam hij zijn verantwoordelijkheid en had zo een zeer belangrijk aandeel in de landstitel.PSV stootte dit seizoen zijn kop op bezoek bij sc Heerenveen (2-0), Ajax (3-0) en Willem II (5-0). Even was de kersvers kampioen aangeschoten wild. In ieder geval voor de buitenwacht, maar PSV hield de rijen gesloten. Binnenskamers zorgde onder meer Van Ginkel dat zijn collega's de kop omhoog hielden. "Dat iedereen de positieve vibe vasthoudt", zegt de captain tegen onder meer FCUpdate.nl over zijn rol als het even tegen zat. "Bijvoorbeeld Willem II was écht een incident. Voor die nederlagen wonnen we alles, en daarna hebben we met onze kwaliteit en werklust laten zien dat we voor geen enkele tegenstander onder hoeven te doen."

De discussie of PSV een terechte kampioen is, is deze dagen hot. Het spel was lang niet altijd om warm van te worden, maar de blik op de ranglijst zegt genoeg. Ook in topduels gaf PSV, op de uitwedstrijd in Amsterdam na, altijd thuis. "Natuurlijk hebben we wedstrijden gehad die beter konden. We zijn er altijd in blijven geloven. Het is niet voor niets dat we af en toe in de laatste minuten scoorden", aldus Van Ginkel. "Op de momenten dat we er moesten staan - tegen Feyenoord, AZ en tegen Ajax - gingen we volle bak en dan is niemand beter dan wij."

Amsterdamse prooi
Ajax ervoer het zondag in het Philips Stadion. Niets bleef Ajax bespaard. Dit was vooral de verdienste van PSV. De Eindhovenaren joegen vanaf minuut één op hun Amsterdamse prooi. Eenmaal beet liet PSV niet meer los. "Een paar weken geleden hadden we dit niet voorspeld, maar wel gehoopt op deze wedstrijd. Ajax had vooraf wel wat praatjes, ze zouden het wel even laten zien tegen ons. Ik denk dat we dik verdiend hebben gewonnen en laten zien dat we niet voor niets bovenaan staan."

En zo mocht Van Ginkel zondag als eerste PSV'er, de captain, de schaal boven zijn hoofd houden. Phillip Cocu gaf de middenvelder aan het begin van dit seizoen de band. Voor zijn debuutjaar als captain van PSV is de 25-jarige middenvelder met vlag en wimpel geslaagd. "Hier droom je als klein kind van, en vandaag is die droom uitgekomen." Van Ginkel gaat maandagavond op herhaling, als de kampioen wordt gehuldigd in de stad. "Ik kijk er naar uit. Dit zijn mooie dingen om mee te maken. We laten het op ons afkomen." 

Lees ook: Van Ginkel: "Ik wil met die schaal in mijn handen staan"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 september 2018

  2. maandag 24 september 2018