Excelsior
0 – 0
NEC

PSV-panel: "PSV is de terechte kampioen van Nederland"

PSV-panel: "PSV is de terechte kampioen van Nederland"

16 april 2018 – PSV liet er zondagmiddag geen onduidelijkheid over bestaan wie de beste ploeg op dit moment is in Nederland. In een rechtstreeks gevecht met achtervolger Ajax maakte het korte metten met de (terechte) kritiek die er soms op het spel was. Volgens het PSV-panel, dat zich eerder al uitliet over de titelstrijd en de uitblinkers aan de kant van de Eindhovenaren, is het kampioenschap dan ook meer dan terecht.Danny Koevermans, speelde vier seizoenen in het eerste elftal van de Eindhovenaren:
"Zeker. PSV was dit seizoen het meest stabiel. De staf en de spelers hebben een team geformeerd die het meest constant was. Ondanks dat Davy Pröpper en Jürgen Locadia tussentijds vertrokken. Blijkbaar weten ze goed wie er achter zaten, Bergwijn heeft het de tweede seizoenshelft goed gedaan. Natuurlijk was het niet altijd geweldig was ze lieten zien, maar als je onder de streep drie wedstrijden voor het einde van het seizoen kampioen bent, is dat terecht. Ook al was het niet altijd oogstrelend en zat het best een aantal keer mee: uiteindelijk is PSV in mijn ogen zeker de terechte kampioen van Nederland. 

Piet de Visser, was jarenlang scout voor PSV:
"Zeker, de verdiende kampioen. Als je na een 2-0 achterstand nog wint bij AZ, is dat heel knap. Het voetbal was niet altijd even mooi, maar dat is bij Ajax ook niet zo. Daar hebben ze een grote mond dat ze het beste voetbal spelen, maar tegen Heracles Almelo vond ik het zeker zo geweldig nog niet vorige week. Tegen de nummer elf van de Eredeivisie.. Na de 5-0 tegen Willem II heeft PSV het meteen daarna goed opgepikt door weer te winnen, heel knap na zo'n forse nederlaag. Met zo'n weerbaarheid ben je de terechte kampioen."

Sef Vergoossen, werd in 2008 kampioen met PSV als hoofdtrainer:
"Ja, absoluut. PSV is er, ondanks mindere momenten, in geslaagd om heel stabiel en constant te spelen. Bovendien hebben ze zich meermaals knap hersteld van flinke tegenvallers. Dat is een compliment voor de technische staf, de spelers en de supporters, die ook een aantal keer van belang zijn geweest dit seizoen. Daarnaast hebben ze het lef gehad om Davy Pröpper en Jürgen Locadia weg te doen. Dat geld hadden ze door de Europese uitschakeling weliswaar nodig, toch wisten ze blijkbaar dat er genoeg achter zat om het op te vangen. In kwaliteit en kwantiteit. Dat vertrouwen spreken ze ook uit. Dus ja, dan ben je onder de streep de terechte kampioen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 september 2018

  2. maandag 24 september 2018