Van Hanegem: "Ajax en Feyenoord waren de armoede"

Van Hanegem: "Ajax en Feyenoord waren de armoede"

16 april 2018 – Willem van Hanegem, 52-voudig international van het Nederlands elftal, vindt PSV de terechte kampioen van Nederland. De Eindhovenaren stelden zondag de titel veilig door in eigen huis met 3-0 te winnen van Ajax."PSV de kampioen van de armoede? Want die term kwam weer voorbij hè, de afgelopen weken. Maar PSV dat etiket opplakken, is complete onzin. De armoede, dat was de concurrentie. Dat waren Ajax en Feyenoord", aldus Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "PSV startte moeizaam, maar is gewoon de verdiende kampioen van Nederland. Ik feliciteer de ploeg en hun supporters van harte met het succes."

"Ajax grijpt al jarenlang overal naast", vervolgt Van Hanegem. "Ze stuurden Marcel Keizer de laan uit, terwijl die door de vreselijk nare situatie met Nouri wel heel veel op zijn bordje kreeg. Erik Ten Hag werd binnengehaald als de grote verlosser. Dat komt omdat veel mensen in dit land altijd maar blind achter bepaalde mensen aanrennen. Ten Hag speelde een paar keer met vijf verdedigers en opeens was hij een tactisch wonder. Eindelijk iemand die het anders deed, hoorde ik. Die 1-7 nederlaag tegen PSV thuis met FC Utrecht, daar mocht je niets van zeggen. Dat was een bedrijfsongevalletje."

"Nu vallen diezelfde mensen die op zijn rug klopten over zijn manier van praten. Wat interesseert mij dat nou? Kijk naar zijn prestaties, hij heeft het niet goed gedaan. Met spelers als Onana, De Ligt, Ziyech, Frenkie de Jong, Van de Beek, Huntelaar en Kluivert had Ajax meer in huis dan PSV. Maar Phillip Cocu, die ik altijd reëel vind na wedstrijden, heeft ze verrast. En dat heeft hij knap gedaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 maart 2019

  2. maandag 18 maart 2019

  3. zondag 17 maart 2019