FC Emmen
0 – 0
FC Utrecht
FC Groningen
0 – 0
Ajax

Achter de schermen: wat viel ons op tijdens PSV - Ajax?

Achter de schermen: wat viel ons op tijdens PSV - Ajax?

16 april 2018 – De kampioenswedstrijd van PSV tegen Ajax (3-0) had alle ingrediënten in zich. Het Philips Stadion was zondag als een vulkaan die tot uitbarsting kwam. Hoe het binnen de lijnen afliep weten we, maar daaromheen gebeurde zoveel meer. FCUpdate.nl was erbij en viel verschillende zaken op. Gudde brengt de schaal in Eindhoven
Waar Eric Gudde de schaal vorig seizoen als algemeen directeur van Feyenoord in de Rotterdamse prijzenkast mocht zetten, leverde hij zondagmiddag de schaal persoonlijk af in Eindhoven. Waarschijnlijk met de titel van Feyenoord nog vers in het geheugen. Nu is hij in dienst van de KNVB als directeur betaald voetbal en werd hij zondag omringd door PSV-supporters met hevige titelkoorts.

John Troost doet de juiste voorspelling
De vaak weggelachen voetbalgoeroe John Troost dook ook op bij het Philips Stadion. De mental coach deed een voorspelling. "Het wordt 3-0", schreeuwde hij in de menigte PSV-fans. We betwijfelen of dat de spanning bij de zenuwachtige PSV'ers liet zakken. Maar Troost kan zich voortaan het best met een paar tientjes aan de toto wagen.

Bomvolle perstribune
Een kleine honderd journalisten past op de perstribune van het Philips Stadion. Zelden is die zo vol geweest als zondag. De perskamer was als een reptielenhuis. Zo warm. Heerlijk ook die zweetlucht. Of waren dat de zenuwen die door het Philips Stadion gonsden. Of toch Amsterdams angstzweet?

Sprintende fotografen
De 2-0 en de 3-0 van PSV werd beide keren in de hoek van het veld gevierd. Voor sommige fotografen was het sprinten à la Usain Bolt om het perfecte plaatje te scheiten. Hadden de fotografen ook nog dolenthousiaste supporters als tegenstander. Fans klommen over het lage hekje, dat tussen de tribune en de reclameborden staat, om het feest met de spelers te vieren. Eentje was bij de 1-0 zo enthousiast, dat-ie op het veld stond te juichen. Het werd hem vergeven.

Aftocht Siem de Jong
Vorig seizoen nog in het PSV-shirt, maar zondag in het shirt van Ajax met rood van het veld gestuurd. Een nachtmerrie kwam uit voor Siem de Jong. Zijn ontvangst was nog niet eens zo vijandig. Een voorzichtig fluitconcert klonk. Bij zijn aftocht werd De Jong hartelijk uitgezwaaid en sprong het hele stadion voor Luuk.

Leeggelopen Ajax-vak
Een deel van het uitvak van Ajax liet zich van zijn slechtste kant zien. Na de 3-0 van PSV ontstond een vuurzee en werd met vuurwerk gegooid naar de thuisvakken. Hersenloos. Daarop vertrok ook een groot deel van de Amsterdamse aanhang. Het overtrof de Ajax onwaardige prestatie binnen de lijnen.

De Ligt roept Neres terug
Middenin het Eindhovense feestgedruis wilde David Neres er zo snel mogelijk tussenuit knijpen. Zijn collega's namen de moeite om het overgebleven plukje in het uitvak te bedanken voor hun komst. Maar Matthijs de Ligt greep in. Hier komen jij, sommeerde hij de Braziliaan. Ook in de kleine dingen toont de achttienjarige De Ligt zich een grote speler.

Podium in recordtijd
Ook een podium bouwen kunnen ze in Eindhoven als de beste. We klokten mee en stopten de tijd zes minuten na het eindsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie. Terwijl de PSV-spelers halverwege hun eerste ereronde waren, stond het podium al klaar.

Serene rust
De uitbarsting van de PSV-vulkaan was op z'n hoogtepunt enorm. Op het moment dat het duister in Eindhoven viel, sputterde de vulkaan na. Hoewel het bier rijkelijk vloeide in Eindhoven en een aantal bazen in de omgeving van de Lichtstad vast een aantal ziek meldingen krijg, kreeg eenen serene rust kreeg vat op het Philips Stadion. Een rust die de landstitel van PSV symboliseert. Geen toeters en bellen, maar genieten met een pilske in de hand zoals Brabanders dat kunnen. Dat PSV kampioen zou worden, en vooral op deze manier, zou niemand bij de start van het seizoen gedacht hebben. Ook John Troost niet. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 april 2019

  2. vrijdag 19 april 2019