Dost draagt bij aan knotsgekke Sporting-zege op Belenenses

Dost draagt bij aan knotsgekke Sporting-zege op Belenenses

15 april 2018 – Gemakkelijk ging het zeker niet, maar Sporting Portugal heeft in een fraai voetbalgevecht met Belenenses aan het langste eind getrokken. Mede door een treffer van Bas Dost, die al vroeg in de wedstrijd scoorde, won Sporting de doelpuntrijke uitwedstrijd met 3-4.Een rake penalty van Hassan Yebda betekende al vroeg de 1-0 voor Belenenses, maar Sporting kwam snel terug. Na een lange bal nam Dost de bal goed mee, waarna hij van dichtbij het speeltuig koeltjes in het doel schoof: 1-1. Via Gelson Martins en Marcos Acuna liep Sporting nog voor rust uit naar een 1-3 voorsprong.

Dat leek comfortabel, maar de nummer elf van de ranglijst beet in de tweede helft van zich af. Lica maakte de 2-3, waarna een strafschop van Fredy in de zeventigste minuut de 3-3 betekende. Een stunt leek aanstaande, maar de nummer drie van het klassement wist toch nog te winnen. Van elf meter knalde Bruno Fernandes Sporting alsnog naar een overwinning: 3-4.

Belenenses eindigde het duel nog met negen man, omdat Yebda (twee keer geel) en Vincent Sasso (direct rood) zich in het laatste kwartier niet konden beheersen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 maart 2019

  2. maandag 18 maart 2019

  3. zondag 17 maart 2019