Nederland
0 – 0
Duitsland

Kluivert trekt conclusies: "Zij deden meer hun best dan wij"

Kluivert trekt conclusies: "Zij deden meer hun best dan wij"

16 april 2018 – Ajacieden Justin Kluivert en Joël Veltman zijn duidelijk na de afstraffing tegen PSV (3-0). De buitenspeler en aanvoerder hebben er na afloop in de mixed zone nog aardig de pee in. "Er heerste totale teleurstelling."Vooraf hadden de Amsterdammers nog enigszins een grote mond, maar in Eindhoven kwam er helemaal niets van terecht. Misdragende supporters, twee rode kaarten en een terechte 3-0 nederlaag. Justin Kluivert vindt dat Ajax de ontluisterende nederlaag aan zichzelf te danken heeft. Een verklaring heeft het talent in de mixed zone niet echt. "We moeten echt naar onszelf kijken. Ik heb echt geen goede wedstrijd gespeeld. PSV misschien een paar procentjes meer inzet. Zij deden meer hun best dan wij."

Bij aanvoerder Joël Veltman kwamen na afloop van de wedstrijd wat herinneringen van een paar jaar geleden naar boven. Toen verloor Ajax op de laatste speeldag de landstitel na een gelijkspel tegen De Graafschap. Hij vond de wedstrijd in Doetinchem erger dan de nederlaag van vanmiddag. "Toen hadden we het in eigen hand en dat was toch een stuk pijnlijker dan het verlies van vandaag."

Veltman had beter met een nederlaag kunnen leven als ze voetballend werden weggespeeld door PSV. "We werden gewoon puur op duelkracht en misschien wel op de wil om te winnen afgetroefd." De captain kan het maar moeilijk verkroppen dat er wederom geen landstitel gevierd wordt in Amsterdam. "Vorig jaar had je het jaar van Feyenoord en nu het seizoen van PSV. Dat is des te pijnlijker natuurlijker. Er heerst totale teleurstelling."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 24 maart 2019

  2. zaterdag 23 maart 2019