Excelsior
1 – 0
NEC

PSV-uitblinkers Zoet en Bergwijn: "Staan hier toch maar mooi"

PSV-uitblinkers Zoet en Bergwijn: "Staan hier toch maar mooi"

15 april 2018 – Jeroen Zoet en Steven Bergwijn waren dit seizoen zeer belangrijke PSV'ers. Na de overtuigende winstpartij tegen Ajax (3-0) en het behalen van de titel blikken beide sterkhouders terug op het winnen van de landstitel.De uitblinkende PSV-doelman spreekt van een kroon op een mooi seizoen: "We kregen elke keer kritiek als we niet goed speelden, maar uiteindelijk staan we hier toch mooi met de schaal", klonk het trots vanuit de mixed zone. Volgens Zoet was de ambiance in Eindhoven genoeg motivatie voor de selectie. "Met zo'n sfeer hoef je je niet op te laden voor een wedstrijd."

Steven Bergwijn was zeker de laatste maanden een belangrijke waarde voor PSV, maar van een 'Steven Bergwijn-seizoen' wil de vleugelspeler niets weten. "Ik heb veel gespeeld en goals gemaakt, maar het is het seizoen van PSV." Het talent vertrok zeven jaar geleden naar Eindhoven. Daarvoor speelde hij jarenlang in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Vandaag deed hij zijn oude ploeg dus pijn door de 3-0 te scoren. "Het is mooi om tegen Ajax kampioen te worden", vindt de jongeling. "Zeker als je het op deze manier af kan maken is het fantastisch." Bergwijn voelde geen wraak toen hij scoorde tegen Ajax. "Voor mij is het een normale wedstrijd, want dat hoofdstuk van zeven jaar geleden heb ik al afgesloten. Maar scoren blijft natuurlijk mooi."

Zoet wil nog niet verklappen welk liedje hij morgen tijdens de huldiging gaat zingen. "Ik weet wel iets leuks." Ook Bergwijn gaat zijn zangkunsten vertonen. "Voor jullie ga ik wel een liedje zingen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 september 2018

  2. maandag 24 september 2018