Buitenland: gouden zege Galatasaray, Anderlecht vloert Brugge

Buitenland: gouden zege Galatasaray, Anderlecht vloert Brugge

15 april 2018 – Bijna nergens is de titelstrijd zo spannend als in Turkije. In de Süper Lig zijn Galatarasay, Besiktas en Istanbul BB nog volop in de race voor het kampioenschap en in dat kader heeft Galatasaray geweldige zaken gedaan door zondag met 2-0 van Istanbul BB te winnen.

Galatarasay moest zondag winnen om een goede slag te slaan en was tegen de concurrent uit eigen stad dan ook tot op het bot gemotiveerd om de drie punten te pakken. De ontlading was dan ook gigantisch toen Mariano na een uur spelen de bal schitterend in de verre kruising krulde. De thuisploeg was de bovenliggende partij en drukte dat in de slotfase verder uit. Een eigen doelpunt van Emanuel Adebayor betekende de 2-0 en de beslissing in de wedstrijd. Galatasaray gaat nu aan kop met zestig punten, Besiktas en Istanbul BB volgen op één punt achterstand. Bij Istanbul BB stond Eljero Elia in de basis, maar hij kon geen rol van betekenis spelen. 

Anderlecht wint knap van Brugge
In België is de kraker tussen Anderlecht en Club Brugge geëindigd in een 1-0 zege voor de thuisploeg. De enige treffer werd gemaakt door spits Lukasz Teodorczyk, die kort na de doelwissel raak kopte op aangeven van Adrien Trebel. Brugge, dat met Ruud Vormer Stefano Denswil in de basis aantrad, blijft desondanks koploper. Anderlecht klimt door de winst naar de tweede plaats met drie punten achterstand op Brugge.

gerelateerd