Schalke 04 doet Dortmund pijn in Kohlenpott-derby

15 april 2018, 17:25   Bijgewerkt: 15 april 2018, 17:30

Nadat Schalke 04 en Borussia Dortmund eerder dit seizoen spectaculair met 4-4 gelijkspeelden, kende de editie na de winterstop een stuk minder doelpunten. Nummer twee Schalke 04 trok aan het langste eind en won uiteindelijk met 2-0. De ploeg uit Gelsenkirchen lijkt daardoor vrijwel zeker van Champions League-voetbal volgend seizoen.

Heel spectaculair was de Kohlenpott-derby voor rust niet. Er vielen weinig grote kansen te noteren en het was dan ook geen verrassing dat de ploegen de kleedkamers opzochten met een 0-0 tussenstand. Vijf minuten na rust kwam Schalke op voorsprong. Op aangeven van Daniel Daniel Caligiuri tekende Yevhen Konoplyanka voor de openingstreffer. 

Lange tijd leek het bij deze nipte voorsprong voor Schalke te gaan blijven. Enkele minuten voor het einde wist de thuisploeg de wedstrijd dan toch te beslissen. Naldo krulde een vrije trap om de muur heen en verdubbelde zo de score. De 2-0 was tevens de eindstand. Dortmund kreeg in blessuretijd nog wel een tegenvaller te verwerken. Michy Batshuayi raakte namelijk geblesseerd en moest met een brancard het veld verlaten.

Door de zege komt nummer twee Schalke weer op vier punten afstand van nummer twee Bayer Leverkusen, dat eerder dit weekeinde al met 4-1 van Eindtracht Frankfurt won, te staan. Borussia Dortmund heeft net als Leverkusen 51 punten na dertig wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen