De Jong beseft: "Kunnen de vierde plek laten varen"

15 april 2018, 16:58   Bijgewerkt: 15 april 2018, 17:09

FC Utrecht verloor zondag op bezoek bij Feyenoord met 3-1. Daardoor wordt het verschil met de nummer vier nu acht punten. Trainer Jean-Paul de Jong toonde zich na afloop dan ook realistisch en stelde dat plek vier er niet meer inzat voor FC Utrecht.

Het begin van de bezoekers in Rotterdam was wel goed. "We hadden in de eerste fase mogelijkheden om tot grote kansen te komen. Maar die kwamen er niet. Ons veldspel vond ik vandaag heel goed. Nadat we op achterstand kwamen, voelde je ook dat de 1-1 eraan zat te komen", blikt De Jong terug in gesprek met FOX Sports. "Maar voor rust komt Feyenoord dan weer op voorsprong door individuele klasse."

Na rust was De Jong een stuk minder blij met het spel van zijn ploeg. "Zeker bij de 3-1. Als je zo je doelpunten tegenkrijgt, daar kun je gewoon niet tegen voetballen. Je kunt niet op die manier verdedigen. Dit overkomt ons de laatste wedstrijden gewoon te vaak", aldus De Jong, die beseft dat de strijd om plek vier met Feyenoord wel gedaan is. "Je weet dat je de vierde plek nu kunt laten varen. We moeten ons nu richten op plek vijf."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen