Van Basten: "Druk in de voetballerij wordt onderschat"

15 april 2018, 12:11   Bijgewerkt: 15 april 2018, 12:24

Marco van Basten besloot om na zijn loopbaan als profvoetballer om trainer te worden. Al snel besloot hij echter dat het niets voor hem was. Volgens Van Basten wordt de druk waar trainers en spelers mee om moeten gaan dan ook zwaar onderschat.

Voor Van Basten was de vele druk de grootste reden om snel een punt achter zijn trainersloopbaan te zetten. "In de voetballerij is altijd veel druk, dat wordt onderschat", legt hij uit bij De Tafel van Kees op FOX Sports. "Heel veel mensen presteren gewoon minder omdat ze bevangen zijn door de druk. Maar dat gebeurt in elk vak. De spanning, de voorbereiding, het goed willen presteren, het is allemaal een groot onderdeel van goed zijn. De een gaat daar beter mee om dan de ander."

"Er zijn altijd jongens die zaterdag slecht slapen omdat ze zondag moeten voetballen. Je komt op TV, alles wordt breed uitgemeten, alles wordt besproken en dat levert spanning op", gaat Van Basten verder.  "Als trainer haalde ik er weinig voldoening uit. Het was hard werken en ik kreeg er persoonlijk weinig voor terug. Dat was voor mij de reden om te zeggen: ik kap ermee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen