Seedorf houdt hoop levend: "Hebben karakter getoond"

15 april 2018, 11:40   Bijgewerkt: 15 april 2018, 11:59

Clarence Seedorf behaalde zaterdagavond zijn tweede overwinning als trainer van Deportivo La Coruña. Op bezoek bij Athletic de Bilbao werd met 2-3 gewonnen, waardoor Deportivo nog altijd mag hopen dat het degradatie uit de Primera División weet te voorkomen.

Seedorf kende een valse start als trainer van Deportivo: de eerste acht duels werden niet gewonnen. Tegen Bilbao kende de ploeg een zeer goede start. Al na een kwartier spelen stond er een 0-2 voorsprong op het scorebord. "We hadden vooraf al gezegd dat we zo snel mogelijk wilden scoren om ons eigen spel te kunnen spelen. Ik moet de spelers feliciteren, ze hebben fantastisch karakter getoond. Deze groep geeft altijd alles", aldus Seedorf na afloop tijdens de persconferentie.

Twintig minuten voor tijd werd het nog wel spannend toen Markel Susaeta voor de aansluitingstreffer (2-3) tekende. "Bang was ik niet, want ik heb vertrouwen in mijn spelers. Maar ik heb ze wel verteld dat ik grijs haar van ze krijg", aldus een lachende Seedorf. "We moeten hier nu van genieten, dat is ook belangrijk." Met nog zes wedstrijden te gaan staat Deportivo op de achttiende plaats. Het gat met de veilige zeventiende plek is vijf punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen