Wolverhampton Wanderers keert terug in Premier League

14 april 2018, 21:15   Bijgewerkt: 14 april 2018, 22:15

Wolverhampton Wanderers is na zes jaar terug in de Premier League. Zonder zelf te spelen is de club zeker van een plek bij de bovenste twee. Het volgende doel is nu om ook de titel binnen te halen. Wolverhampton speelde drie seizoenen geleden nog in de League One, het derde niveau van Engeland. De promovendus heeft Paul Gladon onder contract, maar de spits is dit seizoen verhuurd aan Heracles Almelo.

De titel ligt voor het grijpen, want nummer twee Cardiff City heeft negen punten minder dan de koploper. Er staan nog vier wedstrijden op het programma. The Wolves  stonden vrijwel het hele seizoen bovenaan in het Championship, waarin de bovenste twee rechtstreeks promoveren.

Nummer drie Fulham moest zaterdag winnen van Brentford om in theorie kans Wolverhampton nog te kunnen achterhalen. Maar Fulham kreeg tegen Brentford in de slotfase de 1-1 om de oren, dat gebeurde op aangeven van oud-PSV'er Florian Jozefzoon.

Wolverhampton heeft de wederopstanding in het Engelse voetbal te danken aan Chinese eigenaren. Zij investeerden in de ploeg en dat heeft geresulteerd in de terugkeer naar de Premier League, waar Wolverhampton ook grote plannen heeft. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen