Bayern komt langzaam op gang, maar klopt Gladbach

14 april 2018, 23:43

Bayern München kan het Bundesliga-seizoen op z'n gemakje afmaken, maar de landskampioen liet niet na Borussia Mönchengladbach zaterdagavond op een 5-1 nederlaag te trakteren. Even mochten de gasten ruiken aan een stunt. Die verdween op het moment dat Bayern het gas eventjes intrapte.

Arjen Robben zat op de bank, omdat hij lichte pijn heeft aan zijn knie. Met de landstitel op zak en de halve finale van de Champions League en de beker op het programma nemen ze in München geen onnodige risico's. Het is ook waarschijnlijk dat Bayern met dat in het achterhoofd passief begon tegen Gladbach.

Josip Drmic zorgde voor een verrassende voorsprong van de nummer acht. Vanaf rechts trok de Zwitser naar binnen en haalde hij de trekker over. Bayern herstelde de schade in de slotfase van de eerste helft. Thomas Müller schonk Sandro Wagner een intikker. Vier minuten later knikte de vervanger van Robert Lewandwoski - hij kreeg rust - de 2-1 tegen de touwen.

Bayern wilde geen kopie van het eerste bedrijf en ging na rust op zoek naar een comfortabele voorsprong. Gladbach moest zich gewonnen geven. Thiago was attent in de rebound, en gooide David Alaba het duel definitief in het slot. Vanaf een meter of zeventien haalde de Oostenrijker uit. Zijn poging belandde in de rechter hoek. Lewandowski deed als invaller ook nog een duit in het zakje.

Der Rekordmeister speelt komende dinsdag in de halve finale van de beker op bezoek bij Bayer Leverkusen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen