Burnley nadert Europees voetbal, Crystal Palace wint spektakel

14 april 2018, 17:59   Bijgewerkt: 14 april 2018, 18:59

Burnley stevent af op Europees voetbal na de overwinning op Leicester City (2-1). Crystal Palace en Brighton & Hove Albion (3-2) verzorgden zaterdagmiddag een spektakelstuk in de eerste helft. Voor Crystal Palace waren het bovendien kostbare punten in de strijd tegen degradatie.

Burnley - Leicester City 2-1

De eerste serieuze aanval van Burnley was meteen raak. In de rebound van zijn eigen schot opende Chris Wood de score. De thuisploeg greep de landskampioen van 2016 direct bij de keel en pakte door voor de 2-0. Met succes. Kevin Long kopte een voorzet van Johan Berg Gudmundsson (ex-AZ) voorbij Kasper Schmeichel. Jamie Vardy maakte in de 71ste minuut nog de aansluitingstreffer, maar Burnley overleefde een spannende slotfase. De verrassing van het seizoen staat op slechts twee punten van Arsenal. Hun huidige notering, plek zeven, geeft hoogstwaarschijnlijk aan het einde van de rit ook recht op het spelen van Europees voetbal.

Crystal Palace - Brighton & Hove Albion 3-2

Jürgen Locadia kreeg tegen Crystal Palace zijn tweede basisplaats bij Brighton & Albion Hove. Davy Pröpper was afwezig, omdat hij een week geleden een rode kaart kreeg. Het optreden van Locadia duurde slechts één helft. In die helft scoorde Crystal Palace drie keer, en Brighton twee keer. Zwak verdedigen van de bezoekers was debet aan de eerste twee doelpunten van Crystal Palace. Wilfried Zaha en James Tomkins namen de 1-0 en 2-0 voor hun rekening. De eerste helft werd helemaal knotsgek na de 2-1 (Glenn Murray), de 3-1 (Zaha) en 3-2 (Jose Izquierdo). Waar het in de eerst helft genieten was, bleef spektakel na rust af en eindigdie het duel in een spectaculaire overwinning voor Crystal Palace, waar Patrick van aanholt de hele wedstrijd meespeelde.

Overige uitslagen:

Huddersfield Town - Watford 1-0

Swansea City - Everton 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen