Van Drongelen deelt mee in malaise van Hamburger SV

14 april 2018, 17:31

Hamburger SV nadert degradatie uit de Bundesliga. Het uitduel met Hoffenheim leverde zaterdag geen punten op, waar Rick van Drongelen klungelde. In de race om een Champions League-ticket deed Bayer Leverkusen goede zaken tegen concurrent Eintracht Frankfurt.

Hoffenheim - Hamburger SV 2-0

Van Drongelen kon de crisis van Hamburger SV zaterdag niet ontspringen. Twijfelachtig optreden van de jonge ex-Spartaan leidde de 1-0 van Serge Gnabry in. Dankzij Van Drongelen kreeg de Duitser de bal voor zijn voeten en werkte hij de bal in het doel. Adam Szalai verdubbelde halverwege de eerste helft de voorsprong met een intikker.  Hoffenheim schakelde in de tweede helft terug en liet Hamburger SV meer in het spel komen, zonder dat de bezoekers daar iets mee konden doen. Voor HSV is de degradatie inmiddels dichtbij. Om in ieder geval nacompetitie te spelen moet de club een gat van vijf punten met Mainz zien te dichten. Mainz speelt maandag tegen SC Freiburg, ook een laagvlieger in de Bundesliga.

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 4-1

Eintracht Frankfurt begon beter, maar Bayer Leverkusen opende de score. Jetro Willems was te laat om de voorzet naar Julian Brandt te voorkomen. Met zijn hoofd en via de binnenkant van de paal opende Brandt de score. Eintracht had een passend antwoord snel klaar. Buiten het strafschopgebied schoot Marco Fabian raak. De tweede helft werd een pijnlijke voor Eintracht. Willems viel geblesseerd uit en Eintracht ging daarna kopje onder. Een hattrick van Kevin Volland deed de bezoekers de das om. Met het oog op plaatsing voor de Champions League is Eintracht voorlopig afgehaakt en lijken de vier tickets naast kampioen Bayern München naar Schalke 04, Borussia Dortmund en Leverkusen te gaan.

Overige uitslagen:

Hertha BSC - 1. FC Köln 2-1

VfB Stuttgart - Hannover 96 1-1

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen