Spoorboekje: kampioenskoorts bij PSV en volop derby's

15 april 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 15 april.

Nieuws

Kampioenschap PSV?

Het belangrijkste nieuws in Nederland komt zeer waarschijnlijk uit Eindhoven. De topper tussen PSV en Ajax geldt namelijk ook direct als kampioenswedstrijd. Weet PSV drie punten te pakken in eigen huis dan kunnen de Amsterdammers de koploper definitief niet meer inhalen. 

Specials

Preview op PSV - Ajax

Alle ogen zijn gericht op Eindhoven. PSV kan vanmiddag in het Philips Stadion voor eigen publiek landskampioen worden door te winnen van Ajax, de laatst overgebleven concurrent. In het leven zijn weinig zekerheden, maar dat er wat staat te gebeuren in Eindhoven staat vast. Barst straks een volksfeest los in de Lichtstad, of gooit Ajax roet in het eten? Hoe staan de teams er eigenlijk voor? Verkeren ze in goede vorm? Wie zijn erbij, en wie niet? En welke spelers moeten er in de gaten gehouden worden? FCUpdate.nl zet alles op een rijtje.

Wedstrijden

Schalke 04 - Borussia Dortmund (15.30)

Prestige, heel veel prestige staat op het spel. De winnaar van de altijd beladen Kohlenpott-derby doet ook goede zaken voor een Champions League-ticket. Schalke is op dit moment achter Bayern München de beste van de rest, maar de rivaal uit Dortmund volgt op één puntje. Spektakel is gegarandeerd. Denk nog maar eens aan de eerste ontmoeting van dit seizoen. Toen nog onder Peter Bosz verspeelde Borussia een 4-0 voorsprong.

Celtic - Rangers (15.30)

Nóg meer beladen dan Schalke 04 - Borussia Dortmund. The Old Firm is het katholiek (Celtic) versus protestants (Rangers). Vanmiddag is de inzet een plek in de finale van de Schotse beker. Misschien is het niveau niet helemaal naar wens, maar de passie en strijd die over een paar uurtjes losbarst op Celtic Park vergoedt erg veel.

Lazio - AS Roma (20.45)

De dag eindigt met de Derby della Capitale: Lazio - AS Roma. Waar Roma na de stunt tegen FC Barcelona op een roze wolk zit, spatte de Europese droom van Lazio donderdag uiteen. De club van Stefan de Vrij liet zich verrassen door Salzburg. Nog een extra reden om tegen Roma vol gas te geven. De winnaar zet bovendien een belangrijke stap naar het bereiken van de Champions League.

Voetbal op TV

10.00 uur: De Tafel van Kees, FOX Sports 1, voetbaltalkshow

12.30 uur: NAC Breda - Willem II, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

14.20 uur: Newcastle United - Arsenal, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

14.30 uur: Feyenoord - FC Utrecht, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

14.30 uur: FC Groningen - Roda JC, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

15.25 uur: Schalke 04 - Dortmund, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

16.45 uur: PSV - Ajax, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

17.00 uur: Manchester United- West Bromwich, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

17.55 uur: Werder Bremen - RB Leipzig, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

18.00 uur: Anderlecht - Club Brugge, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van duel uit Belgische competitie

20.00 uur: Benfica - FC Porto, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van duel uit Portugese competitie

20.45 uur: Lazio - AS Roma, Eurosport 1 - live verslag van Romeinse derby

20.45 uur: Málaga - Real Madrid, Ziggo Sport, live verslag van het Primera División-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen