Chelsea draait achterstand om en wint van Southampton

14 april 2018, 15:24   Bijgewerkt: 14 april 2018, 15:35

Chelsea heeft dankzij een knappe comeback de volle buit gepakt tegen Southampton zaterdagmiddag. De bezoekers stonden met 2-0 achter, maar wonnen uiteindelijk met 2-3. Alle drie de treffers vielen in een tijdsbestek van negen minuten.

Southampton leek lange tijd op weg naar de eerste zege onder manager Mark Hughes. Dankzij doelpunten van Dusan Tadic en Jan Bednarek stond er na zestig minuten spelen een 2-0 voorsprong op het scorebord. Met nog twintig minuten te gaan draaide Chelsea alles volledig om. Op aangeven van Marcos Alonso zorgde Olivier Giroud voor de aansluitingstreffer. Chelsea kreeg zeer duidelijk hoop door die treffer en een kwartier voor tijd tekende Eden Hazard voor de gelijkmaker.

Drie minuten later was het opnieuw raak voor Chelsea. Giroud kreeg met wat geluk de bal aangespeeld in het strafschopgebied en knalde hard raak: 2-3. Southampton kreeg in de slotfase zelfs nog een kans op de gelijkmaker, maar Thibaut Courtois wist de inzet van Joshua Sims te stoppen.

Voor Southampton, waar Wesley Hoedt in de basis begon, betekende het de vijftiende competitienederlaag van het seizoen. De ploeg bezet momenteel de achttiende plaats, wat degradatie betekent aan het einde van het seizoen. Chelsea is de nummer vijf.