Excelsior
0 – 0
NEC

"PSV wordt zéker niet de kampioen van de armoede, dat is onzin"

"PSV wordt zéker niet de kampioen van de armoede, dat is onzin"

14 april 2018 – Als het een beetje meezit voor Eindhoven, dan wordt PSV aanstaande zondag in een rechtstreeks gevecht met Ajax kampioen van Nederland. Wat is de grootste kracht van de ploeg van Phillip Cocu? Wie waren de uitblinkers deze jaargang en wat kunnen we komende zondag voor wedstrijd verwachten? Met een PSV-panel blikken we vooruit op de (mogelijke) titeldag. In deel III: 'Is PSV de kampioen van de armoede?'Danny Koevermans, speelde vier seizoenen in het eerste elftal van de Eindhovenaren:
"Zéker niet. Dat is echt zoiets dat in de media wordt genoemd, maar écht onzin is. PSV wordt twee of drie wedstrijden voor het einde kampioen en dus zijn ze de beste ploeg van Nederland. Natuurlijk wonnen ze weleens in de laatste minuten, maar dat geldt voor ADO Den Haag of PEC Zwolle ook. Alleen die spelen in de middenmoot en dus wordt het minder uitgelicht. En FC Twente verloor juist een paar wedstrijden in de slotfase van het seizoen. Natuurlijk speelden ze niet altijd oogstrelend, maar PSV was gewoon het beste collectief, de terechte kampioen. En dan hoeft het glas echt niet altijd half leeg te zijn."

Sef Vergoossen, werd in 2008 kampioen met PSV als hoofdtrainer:
"Nee. Maar er waren wel een paar momenten dat je je afvroeg of PSV labiel was. Bij Ajax-uit, Willem II-uit. Dat ze compleet niet thuisgaven. Maar van beide wedstrijden herstelden ze zich zo ontzettend knap. Mentaal is PSV ijzersterk, heel weerbaar. Er hing een grote volwassenheid in de ploeg dit seizoen en dat is een compliment voor de technische staf, maar ook voor de spelers. Kijk naar Luuk de Jong: die begon dramatisch, maar heeft zich uitstekend herpakt. Dan ben je uiteindelijk gewoon de terechte kampioen."  

Piet de Visser, was jarenlang scout voor PSV:
"Nee, daar heb ik niets mee. Natuurlijk is het niet zo geweldig meer als een aantal jaren terug, toen we Alex, Gomes en Park in het veld hadden staan. Toen was het wel een beetje beter, maar PSV was gewoon de beste ploeg dit jaar. Met Hirving Lozano hebben ze voorin een geweldenaar, achterin is het gewoon heel degelijk. Een Daniel Schwaab kreeg in het begin best veel kritiek, maar bleek gewoon een heel goede verdediger, zoals ik hem uit de Bundesliga ook ken. Dus nee: PSV is de terechte kampioen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 september 2018

  2. maandag 24 september 2018