Rutten neemt het op voor Ten Hag: "Hetzelfde meegemaakt"

14 april 2018, 10:31

Fred Rutten was tussen 2009 en 2012 hoofdtrainer van PSV met Phillip Cocu en Erik ten Hag als zijn assistenten. Zondag staan Cocu en Ten Hag als hoofdtrainers van PSV en Ajax tegenover elkaar. Rutten verwacht PSV de drie punten in eigen huis houdt en dus de landstitel binnenhaalt.

Ten Hag werd in de winterstop aangesteld als trainer bij Ajax als vervanger van de ontslagen Marcel Keizer. Hij kende vervolgens lastige eerste maanden in Amsterdam. Rutten neemt het op voor zijn voormalig assistent. "Wat Erik nu bij Ajax meemaakt, heb ik ook ervaren bij Feyenoord. Daar werkte ik met jonge talentvolle spelers als Van Beek, Kongolo en Karsdorp, die voor het eerst bij het eerste een compleet seizoen afwerkten en te maken kregen met de extra belasting van Europese duels en interlands", vertelt hij aan De Telegraaf. "Voor die jongens is het lastig om richting het einde van het seizoen het niveau vast te houden."

"Daarbij is het ook nog eens heel moeilijk om halverwege het seizoen bij een club in te stappen. Dat geldt voor elke trainer", vervolgt Rutten, die denkt dat PSV zondag kampioen wordt. "Voor de spanning in de competitie zou het mooi zijn als Ajax wint, maar ik verwacht dat PSV het gaat redden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen