Wolfsburg verzuimt afstand te nemen van degradatiezone

13 april 2018, 22:27

VfL Wolfsburg gaat een spannend einde van de competitie tegemoet. De Duitse club slaagde er vrijdagavond niet in om FC Augsburg te verslaan, waardoor de concurrentie zondag weer wat dichterbij kan komen. Voor eigen publiek kwam het Nederlands getinte Wolfsburg niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Er zat echter meer in voor Wolfsburg, dat met Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer in de basis startte. De degradatiekandidaat speelde een groot deel van de wedstrijd met een man meer, nadat Jan Morávek na 54 minuten spelen zijn tweede gele kaart ontving. Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw negentig minuten speelde, hield echter stand.

In de slotfase van de wedstrijd kwam ook Wolfsburg met tien man te staan. Felix Uduokhai kreeg een tweede gele kaart en werd weggestuurd. Veel maakte dat niet uit, want beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Wolfsburgs voorsprong op de degradatiezone bedraagt slechts drie punten. Nummer zestien 1. FSV Mainz komt zondag in actie tegen SC Freiburg, dat vijftiende staat en net als Wolfsburg dertig punten heeft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen