AZ dartelt, scoort drie keer en legt Heracles Almelo over de knie

13 april 2018, 22:09   Bijgewerkt: 13 april 2018, 22:28

AZ heeft de laatste vrijdagavondwedstrijd van dit Eredivisie-seizoen eenvoudig gewonnen: 0-3. De Alkmaarders kregen een vroege penalty tegen, maar Brandley Kuwas liet het na om Heracles op voorsprong te zetten, waarna het tijd was voor de AZ-show. Na fraaie doelpunten van Guus Til en Oussama Idrissi zorgde Alireza Jahanbakhsh met een pegel  in de kruising voor de goal van de avond.

Op het kunstgras in Almelo was de thuisploeg in het eerste kwartier de bovenliggende partij. Heracles haalde dit seizoen maar liefst dertig van haar zevenendertig punten op eigen bodem en liet in de beginfase haar thuisvoordeel gelden. Na twee gestrande aanvallen, werd Kristoffer Peterson vastgehouden in de zestienmeter van AZ door Guus Til, waarna de bal op de stip ging.

Het was allereerst de beurt aan Guus Til. Een vloeiend lopende aanval eindigde bij Jonas Svensson op de rechterflank. De rechtsback kapte kalm zijn tegenstander uit, waarna hij de inlopende Til uitkoos, die de bal handig meenam en van dichtbij afdrukte: 0-1. Kort daarna snoepte Wout Weghorst de bal af van de onoplettende Dries Wuytens. Weghorst stormde af op de doelman, maar gunde de treffer aan de meegelopen Oussama Idrissi die nog voor rust de 0-2 maakte.

Jahanbakhsh kreeg in de slotfase een goede mogelijkheid om een volgende treffer voor te bereiden, maar vanuit een moeilijke hoek koos hij voor een falend schot, in plaats van de bal af te leggen richting de vrijstaande oud-Heraclied Weghorst. In de laatste minuten miste Weghorst zelf nog een vrije schietkans, na knap voorbereidend werk van Ron Vlaar. AZ blijft na haar twintigste zege van het seizoen derde in de Eredivisie. Heracles ziet haar kansen op een plek in de play-offs door de nederlaag slinken tot een minimum.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Bram Castro 6; Tim Breukers 5.5, Wout Droste 5, Dries Wuytens 4, Roland Baas 5; Peter van Ooijen 5.5 (64. Lerin Duarte 5), Jamiro Monteiro 6, Sebastian Jakubiak 5; Bradley Kuwas 4.5 (76. Jarsoslav Navrátil -), Paul Gladon 4, Kristoffer Peterson 6 (64. Brahim Darri 5.5)

AZ: Marco Bizot 6; Jonas Svensson 7, Ron Vlaar 6.5, Stijn Wuytens 5.5 (59. Pantelis Hatzidiakos 5.5), Thomas Ouwejan 6; Fredrik Midtsjø 6, Teun Koopmeijners 5.5, Guus Til 7; Alireza Jahanbakhsh 6.5 (82. Mats Seuntjens -), Wout Weghorst 5, Oussama Idrissi 6 (87. Iliass Bel Hassani -)

Man of the match: Guus Til

*Spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen