Babel schiet met scherp en leidt Besiktas naar koppositie

13 april 2018, 22:49   Bijgewerkt: 13 april 2018, 23:24

Besiktas is (voor even) weer de koploper van de Turkse Süper Lig. De club uit Istanboel deed vrijdagavond goede zaken in de titelrace door met 0-3 te winnen bij Akhisarspor. Grote man aan zijde van Besiktas was Ryan Babel, die twee van de drie doelpunten voor zijn rekening nam.

Na drie minuten spelen prijkte de 0-1 en daarmee Babels naam al op het scorebord. Op knappe wijze draaide de Nederlandse aanvaller weg bij zijn directe tegenstander, om vervolgens met een hard schot in de korte hoek de doelman te verschalken. Nadat Álvaro Negredo de score had verdubbeld, scoorde Babel kort na rust weer. Dit keer had de keeper geen antwoord op een zwabberschot vanaf 25 meter.

Besiktas mag zich door de zege in elk geval tot zondagavond de Turkse koploper noemen. Dan komen de twee grootste concurrenten van de Zwarte Adelaars in actie: nummer twee Istanbul Basaksehir en nummer drie Galatasaray. Istanbul Basaksehir staat in punten gelijk met Besiktas, Galatasaray heeft er twee minder. Fenerbahçe, dat vierde staat en vijf punten minder heeft, is ook nog niet uitgeschakeld in de titelrace.