Spoorboekje: Engelse en Spaanse krakers, PSV-panel oordeelt

14 april 2018, 09:07

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 14 april.

Specials

Transferweekje

Hoewel de transfermarkt dicht is, gaan de geruchten nog altijd meer dan op volle toeren. Tijdens de cruciale fase van de competities maken veel spelers indruk of zijn juist door de mand gevallen en dat zorgt ontwikkelingen op de transfermarkt. Wat komt eraan? Welke geruchten nemen toe en vooral: welke moeten we serieus nemen en welke kunnen wel even laten liggen? In de rubriek 'Transferweekje' komt de afgelopen week weer langs.

{image[325399][right-half][]}PSV-panel

Als het een beetje meezit voor Eindhoven, dan wordt PSV aanstaande zondag in een rechtstreeks gevecht met Ajax kampioen van Nederland. Wat is de grootste kracht van de ploeg van Phillip Cocu? Wie waren de uitblinkers deze jaargang en wat kunnen we komende zondag voor wedstrijd verwachten? Met een PSV-panel blikken we vooruit op de (mogelijke) titeldag. In deel III: 'Is PSV de kampioen van de armoede?'

Wedstrijden

FC Barcelona - Valencia (16.15 uur)

Na de krankzinnige uitschakeling in de Champions League is het de vraag hoe Barcelona in de competitie herstel toont tegen Valencia. Geen eenvoudig karwei, want de formatie van Marcelinho staat op de derde plek in de Primera Division. Mochten de Catalanen onverhoopt tegen puntenverlies aanlopen, krijgt achtervolger Atlético Madrid (elf punten achter) wellicht nog een sprankje hoop. Die onrust kan Ernesto Valverde in aanloop naar de bekerfinale echter niet gebruiken.

Tottenham Hotspur – Manchester City (20.45 uur)

Ook voor Manchester City is het zaak om te winnen: na de 3-0 in de Champions League tegen Liverpool kwam City niet meer tot een overwinning. Hoewel achtervolger Manchester United weinig hoop meer zal hebben op een titel in de Premier League, zal de Catalaanse coach met zijn ploeg zo snel mogelijk het klusje willen klaren. Het duurt namelijk al een week langer dan gepland was.

Athletic de Bilbao – Deportivo La Coruna (20.45 uur)

Met de eerste overwinning in de Primera Division deed Clarence Seedorf vorige week goede zaken met Deportivo, toch mag het pas het begin zijn van de ommekeer voor de oefenmeester. Ook in Baskenland is een goed resultaat nodig, om uitzicht naar boven te houden. De achttiende plaats is weliswaar één positie hoger dan het vorige week stond, de achterstand op Levante bedraagt nog altijd acht punten met zeven duels te gaan.

Voetbal op tv

13.30 uur: Southampton - Chelsea, Ziggo Select, live verslag van het Premier League-duel

16.15 uur: FC Barcelona - Valencia, Ziggo Select, live verslag van het Primera División-duel

18.25 uur: Bayern München - Borussia Mönchengladbach, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

18.30 uur: ADO Den Haag - FC Twente, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

18.30 uur: Liverpool - Bournemouth, Ziggo Select, live verslag van het Premier League-duel

19.45 uur: Vitesse - Sparta Rotterdam, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

19.45 uur: VVV-Venlo - sc Heerenveen, FOX Sports 5, live verslag van het Eredivisie-duel

20.45 uur: PEC Zwolle - Excelsior, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

20.45 uur: Tottenham Hotspur - Manchester City, Ziggo Select, live verslag van het Premier League-duel

22.45 uur: NOS Studio Sport, NPO 1, samenvattingen van Eredivisie-wedstrijden

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen